Continental създаде гуми специално за автобусите на Евро 2016

13/06/2016

Франция, 13 юни 2016 г. – Всички 24 отбори на европейското първенство по футбол разчитат на сигурен транспорт и Continental, официалният спонсор на UEFA EURO 2016™, оборудва всички автобуси, които превозват отборите и екипите им до десетте града във Франция, със специално създадени за първенството премиум гуми. Те се наричат Conti Goal HA3 и още 20 ВИП автобуси също са „обути“ с тях, а партньорите за сервизно обслужване от Continental FleetPartner ще се грижат за поддръжката на цялата флотилия от 44 автобуси.

Тази единствена по рода си гума е създадена специално за UEFA EURO 2016™ от специалистите на Continental в Хановер, Германия. Нейният дизайн е на основата на доказалата се вече Conti CityPlus HA3 за регионален транспорт. Conti Goal HA3 е с размер 295/80 R 22.5 и може да бъде използвана на всяка ос. Протекторът има силно изразени надлъжни канали за оптимално представяне на мокър път, а комбинацията с дълбоки 3D ламели дава допълнително сцепление и надеждни спирачни характеристики през целия експлоатационен живот на гумата. Заедно със специалната каучукова смес на протектора, затворените страници гарантират изключително нисък шум при търкаляне, а подсилената структура на странична стена намалява огъването на гумата, като по този начин помага значително за намаляване на разхода на гориво.

"Прекрасните показатели и високото ниво на надеждност на Conti Goal HA3 осигуряват безопасното и комфоротно пътуване на всички 24 отбора. В резултат на това най-добрите футболисти на Европа могат да стигнат на време до всички 51 футболни срещи, а феновете от цял свят ще могат да се насладят на едно незабравимо състезание,“ коментира Геерт Роик, директор на отдел Изследвания и развитие на гуми за градски транспорт в Continental. “Това, което отличава Conti Goal HA3 са множеството футболни пиктограми в различни размери, официалното лого на UEFA EURO 2016™ и оранжевото лого на Continental върху новоразработените странични стени,“ допълва Роик.

По време на европейското за поддръжката на гумите на всички 44 автобуса, оборудвани с Conti Goal HA3, ще се грижи мрежата FleetPartner на Continental. Към момента тя е най-голямата организация за предоставяне на гуми и сервизни услуги за автомобилни и тежкотоварни автопаркове с над 2 400 представителства в цяла Европа. Организацията е част от мрежата Conti 360°FleetServices и чрез своите партньори във Франция FleetPartner управляват повече от 550 сервизни центрове и 900 превозни средстава за пътна помощ в страната.

На специалната интернет страница на Continental www.ContiSoccerWorld.de феновете на футбола ще може да открият информация за първенството и много безплатни снимки. Футболните фенове ще имат възможност да изтеглят и специалното издание "Continental SoccerNews".

Head of Communications / Public Relations PLT

Klaus Engelhart