Летният шампион на Continental

18/07/2016

Летният шампион на Continental грабна първо място на Auto Express Product Awards 2016

Хановер, 18 юли 2016 г. –  Continental продължава с победите в летния сезон като спечели така желаната награда на седмичното автомобилно списание No. 1 във Великобритания Auto Express. Шампионът ContiSportContact 5 на германския производител на гуми и технологии за автомобилната индустрия Continental грабна отличието за „Най-добра лятна гума“ в Product Awards 2016.

Тестовете за летни гуми оценяват най-добрите от най-добрите на пазара и представят най-вдъхновяващите продукти за летния сезон. Тестовете наблягат върху отличното представяне, качество, безопасност и привлекателност. По този начин автомобилните ентусиасти имат по-голяма увереност, когато търсят най-добрите продукти при следваща си покупка. Тазгодишните летни тестове противопостави Continental ContiSportContact 5 срещу десет конкурентни гуми в размер 225/45R17 и наградата дава добра оценка в широк диапазаон от характеристики като гумата взе първите места при управление на сухо, спиране на сухо и управление и спиране на морко.

“Рядко наблюдаваме такова отлично изпълнение при нашите тестове, но веднага щом започнахме обработката на резултатите стана ясно, че Continental ще запази своята 17-инчова титла. При четирите победи и три подгласни места в различните категории нямаше как да не връчим на ContiSportContact 5 голямата награда.“, коментират отличното представяне на гумата на Continental експертите от Auto Express.

“Горди сме да получим за пореден път тази висока оценка в летните тестове на Auto Express.  Тази година ContiSportContact 5  се изправи срещу 10 конкурентни гуми с размер 225/45R17. Наградата отличи нашия летен специалист и той зае водещо място по отношение на уравление и спиране на суха и мокра настилка. ContiSportContact 5 завладя летния пазар, като спечели множество тестове за гуми още при своето представяне. С това поредно високо отличие затвърждаваме лидерската си позиция по отношение на безопасността.“, каза Скот Бенбоу, продуктов маркетинг мениджър в Continental.

С по-кратък спирачен път при всякакви атмосферни условия, отлично сцепление с пътната настилка и безопасност при завои, заедно с намаленния разход на гориво, ContiSportContact 5 е налична в различни размери от 17 – инчови гуми за леки автомобили и 18-инчови за SUV.

За Continental

Continental създава интелигентни технологии за транспорт на хора и техните стоки. Като надежден партньор, международният доставчик за автомобилния сектор, производител на гуми и индустриален партньор предлага устойчиви, безопасни, комфортни, индивидуални и достъпни решения. През 2015 г. Continental реализира продажби на стойност около 39.2 милиарда евро чрез своите пет подразделения: Шасита и безопасност, Интериор, Системи за задвижване, Гуми и ContiTech. Continental има над 208 000 служитeли в 53 страни.

www.continental.bg

Head of Communications / Public Relations PLT