След 60 години – отново иновации на Continental в уникалния Borgward

15/08/2016

Шанхай/Регенсбург, 15 август 2016 г. –  След повече от 60 години отново заедно - международният доставчик на технологии и гуми за автомобилната индустрия Continental поднови своето старо партньорство с дизайнерската икона Borgward и разработи уникален 4.2” TFT инструментен клъстер за новия модел на германската автомобилна легенда. част от Важна част от прекрасния дизайн на автомобила, инструментният клъстер предоставя информация на шофьора чрез ергономични, цветни илюстрации и анимации.

"Borgward е символ на стил и Continental има дълга история на сътрудничество с компанията. Още през 50-те години, класиката на Borgward Isabella е оборудван с инструментни клъстери на Continental. Ние сме повече от щастливи да се работим пак с нашия дългогодишен партньор и отново да му предоставим иновативните си продукти,“ отбеляза Хелмут Матши, директор на Интериор и член на Борда на директорите на Continental.

Новият продукт обединява 4.2–инчов цветен TFT LCD дисплей с висока резолюция (QVGA 480*272) и високо съотношение на контраста в изключително широк ъгъл на виждане. Клъстерът има възможност да представя изображенията в реални цветове и е свързан с аудио-видео ентертейнмънт модула на автомобила за още по-добра и лесна комуникация между човек и машина.

Borgward, германски производител на оригинално оборудване и прочута икона в дизайна за автомобилната индустрия се завърна на пазара за автомобили през март 2015 г. По време на международното автомобилно изложение Auto China през април 2016 г., компанията представи своя първи модел BX7.

"Като две водещи германски марки с дълга история, Borgward и Continental представят германския стремеж към  изключително майсторство и върхово качество. Със своя повече от 100-годишен опит в производството и дизайна, Continental е лидер в иновациите и разработките на инструментни клъстери. Радваме се да продължим нашето партньорство с компанията и да сме заедно в Китай. Благодарни сме на Continental, че ни предостави оригинален и специално разработен TFT клъстер за нашия BX7 модел.“, каза Улрих Валкер, главен изпълнителен директор на Borgward Group AG.

Head of Communications / Public Relations PLT

Klaus Engelhart