Световна премиера на иновативна спирачна система от Continental в Alfa Romeo Giulia

07/09/2016

Франкфурт, 07 септември 2016 г. –  По-бързо спиране и по-кратък кратък спирачен път - международният създател на технологии за автомобилната индустрия и производител на гуми Continental предоставя на Alfa Romeo иновативната интегрираната спирачна система MK C1 за новата Giulia. Това е първият път, в който електро-хидравличната система влиза в серийно производство в света. Тя е по-динамична, лека, с по-кратък спирачен път и предлага по-висок комфорт от конвенционалните спирчни системи.

В MK C1 функцииите за задействане на спирачките, бустер спирачката и системите за контрол като ABS и ESC са комбинирани в компактен и лек спирачен модул. Уредбата тежи с до 3-4 килограма по-малко от традиционните системи. Електро-хидравличната MK C1 може да изгради спирачно налягане много по-бързо от стандартните хидравлични системи и по този начин изпълнява все по-високите изисквания за спирачно налягане при новите системи за асистиране на шофьора като по този начин могат да бъдат предотвратени инциденти и да бъдат предпазени пешеходците.

„Горд съм, че доставяме нашата MK C1 за такъв автомобил като новата Giulia на Alfa Romeo. Това е голямо признание за отличната работа на екипа ни, който помогна за създаването и реализирането на серийното производство на иновативната система,“ коментира Феликс Битенбек, директор на подразделение Динамика на автомобилите на Continental. “MK C1 дава невероятна спирачна сила за системите за безопасност, а краткия спирачен път помага при предпазването от инциденти.“ Новата интегрирана спирачна система намалява вибрациите в педалите на автомобила и шофьорът усеща еднаква сила при тях, което от своя страна предоставя по-голям комфорт.

Спирчната система MK C1 покрива необходимите изисквания за рекуперативна спирачна уредба без допълнителни измервания и предоставя необходимия комфорт. Така иновацията на Continental има огромен принос за безопасното и динамично шофиране, както и енергийна ефективност.

Head of Communications / Public Relations PLT

Klaus Engelhart