Tire Technology International отличи Continental за Производител на гуми на годината за 2017

16/02/2017
  • Continental е отличен за забележителни инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, тестване и производствено оборудване.
  • Дългосрочната стратегия за растеж Vision 2025 включва ускорение на многобройни проекти за иновации и подобрения през 2016 г.
  • Решаващите фактори бяха три: откриването на Технологичния център за висока производителност; използването на естествен каучук от корени на глухарче; както и значително повишаване на капацитета на производство.
Nikolai Setzer

Николай Зетцер, член на изпълнителния съвет на Continental AG и Ръководител направление „Гуми“

Continental беше отличен като „Производител на гуми на годината” от водещото издание „Tire Technology International”. Церемонията беше част от Tire Technology Expo 2017, което се проведе в Хановер от 14 до 16 февруари. С тази награда, обявена за пръв път през 2008 година, марката Continental бе отличена за инвестициите, направени през изминалите 12 месеца. Експертната преценка беше на жури от 27 души от Европа, Япония, Индия и САЩ.

„Много сме развълнувани от тази награда, защото тя оценява технологичните проекти и иновации, които вече осъществихме в рамките на нашата дългосрочната стратегия за растеж Vision 2025.”, коментира Николай Зетцер, член на борда на директорите на Continental AG. Той отговаря за отдел „Корпоративни клиенти“ и направление „Гуми“ в четвъртия по големина в света производител на гуми с продажби над 10 милиарда евро. „В същото време, да бъдеш награден като най-иновативния производител на гуми мотивира изключително много екипа ни, който вече наброява над 50 000 служители – да продължи в тази посока, стъпка по стъпка.”

Оливър Шрам прие наградата от името на Continental

Сред иновациите на Continental бяха отварянето на Технологичния център за висока производителност в Корбах, Германия през юни 2016 г.; проектът „Taraxagum” за изследователски център в Анклам, Германия, за промишлено извличане на естествен каучук от корени на глухарче; както и производство на първата тежкотоварна гума с грайфер, направен от каучук от глухарчета. Журито беше впечатлено и от откриването на Център за научноизследователска и развойна дейност за селскостопански гуми в Лусадо, Португалия и разширяването на производството на гуми Continental в Отроковице, Чешка Република. „Всички потребители, от тези на гуми с ултрависоко представяне до тези на селскостопански гуми, в пазарите от Европа до Китай, ще могат да се възползват от изключителните иновации на Continental в научноизследователската и развойна дейност, тестове и производство през изминалта година. Поздравления за нашия производител на гуми на годината!”, каза Грахам Хийпс, редактор в Tire Technology International и председател на журито. Годишната награда за иновации и високи постижения отличава идеите и упоритата работа, вложена в сферата на дизайн и производство на гуми. Кандидатите се номинират от читатели на изданието или от редакторския екип. Независимо жури от експерти определя победителите чрез гласуване.

Стартирайте видеото

От 2011 г. насам Continental инвестира над 3 милиарда евро в изграждането на нови производствени заводи в Хефей (Китай), Калуга (Русия) и Съмтър (Южна Каролина, САЩ) в контекста на Vision 2025. От тях 350 милиона евро на година се инвестират в разрастване на съществуващите заводи на корпорацията по света. Заедно с изграждането на уникалния Автоматизиран закрит спирачен анализатор (AIBA) в експерименталния център Contidrom, откриването на Технологичния център за висока производителност (High Performance Technology Center – HPTC) в завода в Корбах, Германия също предизвика внимание. Чрез комуникация на всички нива на производство, HPTC генерира нови открития почти в реално време. Тези открития се предават в заводите на Continental по целия свят, за да послужат за следващи подобрения в ефикасността и ефективността. През 2016 г. за пръв път Continental произведе над 150 милиона гуми за пътнически коли и лекотоварни камиони в световен мащаб. В същото време постигна много по-добър регионален баланс между страните от EMEA, APAC, Северна и Южна Америка от гледна точка на производство и продажби. В резултат, марката Continental е устремена да осъществи своята Vision 2025.

През 2014 г., когато Continental бе отличен за Производител на гуми на годината, експертното жури от Tire Technology International достигна до същото заключение. В същото време, Continental беше отличен с награда за иновации за производство на гуми в завода си ContiLifeCycle в Хановер-Стьокен. Експертите взеха това решение, оценявайки интегрирания подход за комбиниране на топло и студено регенериране и съоръжението за рециклиране на каучук, което и до днес е уникално на глобално ниво.

Стартирайте видеото