Продукти за транспорта

stage_goods_TT

Товарни гуми, сегмент Goods за превоз на стоки

Нова нископрофилна гума с голяма товароносимост за превоз на високообемни товари

Conti EcoPlus HD3

05/03/2015
  • Continental пуска нов размер гума 315/45 R 22.5 за двигателен мост
  • Висока товароносимост на каркаса, благодарение на технология с 0° на подпротекторния пояс
  • Нов дизайн на протектора гарантира висок дълъг пробег и горивна ефективност

Хановер, Германия, 5 март, 2015 г. По-строгите проверки за осигуряване на съответствие с допустимата височина на високообемните товари налагат значителни предизвикателства пред спедиторските компании и изискват нови концепции товарни автомобили. Conti EcoPlus HD3 е първата гума за двигателен мост на водещия немски производител на гуми, разработена специално за товарни превозни средства с ниско шаси. Размерът 315/45 R 22.5 е проектиран специално за изискванията в сегмента за превоз на високообемни товари и въпреки малкия си диаметър, той е подходящ за оси с натоварване от 11,6 тона при двоен монтаж. Прилагането на най-новите технологии правят тази нископрофилна гума да бъде с най-малка височина в своя клас, давайки възможност за оптимална употреба на ремаркета с височина на товара от 3 метра, без да се превишава максимално допустимата обща височина.

20150305conti-ecoplus-hd3-Image01

Conti EcoPlus HD3, размер 315/45 R 22.5 за двигателен мост.

Максималната допустима  законова височина от четири метра  е често срещан проблем, пред който са изправени спедиторите. Използването на традиционни товарни гуми, каквито са сериите 60, не позволяват височината на товарната композиция да бъде използвана оптимално, без да се превишава максимално допустимата цялостна височина. Новата Conti EcoPlus HD3 315/45 е проектирана специално за двигателен мост на камиони с ниско шаси. С диаметър само 852 милиметра, тя намалява с една пета височината на колелата на влекача, за да гарантира, че няма да бъде превишена максимално допустимата височина. При разработката на гумата, Continental работи в тясно сътрудничество с производителите на камиони и ремаркета, които измениха своята цялостна концепция за товарни автомобили.

Conti EcoPlus HD3 315/45 има много по-малък диаметър спрямо сравнимите гуми от серии 60. И при двоен монтаж тази гума е подходяща за ос с натоварване 11,6 тона, тъй като подпротекторният пояс е конструиран, като е използвана технология 0°. За да се постигне стесняване на странѝците, при тази нископрофилна гума са използвани специални нишки на каркаса. Този изключително здрав, но много гъвкав материал дава възможност на каркаса да понесе с лекота големи локални натоварвания на огъване.

Малкият диаметър на гумата представлява предизвикателство и по отношение на каучуковата смес за протектора. Поради по-малката обиколка при търкаляне, нископрофилните гуми естествено имат по-малък обем на износване. Новата каучукова смес на Conti EcoPlus HD3 315/45 гарантира оптимално износване на протектора и ниско съпротивление при търкаляне.

20150305conti-ecoplus-hd3-image02

Идеалният партньор за тази нископрофилна гума за управляем мост е новата Conti EcoPlus HS3, размер 355/50 R 22.5.

Както всички гуми от серията Generation 3 на  Continental, при Conti EcoPlus HD 3 315/45 е използван първокласен каркас с възможност за регенериране, който се отличава с патентования AirKeep® - вътрешен слой, предотвратяващ постепенна загуба на налягане. Протекторът с възможност за пренарязване прави по-трайно сцеплението на гумата и я прави по-икономична. Странѝцата на Conti EcoPlus HD3 315/45 е снабдена както с маркировка  M+S , така и с алпийски символ (3PMSF), което я прави безопасен избор и при заснежени настилки.

През предстоящите месеци портфолиото на Conti EcoPlus ще бъде разширено с гумата Conti EcoPlus HS3, размер 355/50 R 22.5. Заедно с Conti EcoPlus HD3 315/45, тази нископрофилна гума за управляем мост е идеалният избор за влекачи и полуремаркета за превоз на високообемни и тежки товари.

Гумите Conti EcoPlus HD3 315/45 и Conti EcoPlus HS3 355/50 са добре дошли като допълнение към серията гуми, специално разработени за превози на далечни разстояния и регионален транспорт с често движение по магистрали.

Press Contact Annette Rojas
Annette Rojas