Продукти за транспорта

stage_goods_TT

Товарни гуми, сегмент Goods за превоз на стоки

Компанията E-b-trans извършва сигурен превоз на опасни товари с товарни гуми Continental

29/04/2015
  • Continental поема управлението на гумите за базирания в Люксембург превозвач E-b-trans
  • Партньорството включва поддръжката на над 5 100 комерсиални превозни средства
  • Сервизната мрежа на Continental в цяла Европа предлага оптимална подкрепа за транспортната мрежа на E-b-trans

Хановер, Германия – 29 април, 2015 г. Спедиторската компания E-b-trans, специализирана в областта на превозите на опасни товари, избра Continental за партньор при управлението на своите гуми в цяла Европа. С локации в 14 европейски страни, групата E-b-trans, включваща компании като Klacska GmbH и Mineraloel Frachten GmbH, представлява една от най-големите логистични и транспортни мрежи за превоз на опасни товари в Европа. Continental бе избрана благодарение на нейния икономичен и ориентиран към клиентите пакет от услуги. E-b-trans снабдява автомобилния си парк с трето и второ поколение гуми Conti EcoPlus. Освен това, E-b-trans използва сервизната мрежа Conti360° за цяла Европа, което гарантира директно и бързо 24-часово обслужване в 37 страни в случай на повредена гума. Друга причина за избора на производителя на гуми от Хановер, са неговите международно стандартизирани процеси, които подпомагат управлението на гумите и гарантират пълна прозрачност, използвайки лесната за работа административна платформа CESAR.

20150429tiremanagementluxemburg-image01

Като част от едно партньорство в рамките на цяла Европа, Continental поема управлението на гумите за базираната в Люксембург транспортна компания E-b-trans.

Като част от партньорството, което ще продължи в близките няколко години, Continental снабдява с гуми над  5100 комерсиални превозни средства. Когато става въпрос за избора на гуми, E-b-trans разчита на напътствията на местните специалисти на Continental, отговарящи за обслужването на автомобилни паркове. Със съгласувания договор за пробег, те гарантират че е използвана правилната гума за осигуряване на оптимална комбинация от дълъг пробег и ниски емисии. Гумите се доставят от сервизни партньори на Conti360°, които също така могат да извършат монтаж на гумите с мобилна група на място при клиента.

„За да работим ефективно, ние се нуждаем от надеждни партньори. Като транспортна компания, която оперира в цяла Европа, ние сме изправени пред множество предизвикателства. Continental разбира тези предизвикателства и от самото начало показа високо ниво на ангажираност.  Надяваме се на едно успешно сътрудничество”, казва главният изпълнителен директор на E-b-trans Франция, Блез Дюран.

Освен снабдяването с гуми, договорът включва поддръжката на автомобилния парк на E-b-trans, като за тази цел Continental ще извършва редовни проверки на превозните средства. Продуктовият асортимент се допълва с използването на регенерирани гуми ContiRe , които значително понижават разходите и въглеродния отпечатък на френската компания, благодарение на оптималното и ефективно използване на ресурсите.

Автомобилният парк на E-b-trans включва 2 700 камиона и 2 400 полуремаркета, транспортиращи опасни товари за нефтохимическата и газова промишленост. С годишен обем на превозите от над 50 милиона кубични метра петролни продукти, газ и химикали, E-b-trans е един от водещите специализирани превозвачи в Европа.

Press Contact Annette Rojas
Annette Rojas