Продукти за транспорта

stage_goods_TT

Товарни гуми, сегмент Goods за превоз на стоки

Нова концепция гуми за влекачи на полуремаркета за превоз на високообемни товари

07/05/2015
  • Нископрофилните гуми позволяват оптимизиране на законово допустимата обща височина
  • Гумите за управляем и двигателен мост с размери 355/50 и 315/45 R 22.5 подържат концепцията за шасита с ниска рама
  • Гумите с висока товароносимост осигуряват дълъг сервизен живот и оптимална горивна ефективност

Хановер, 7 май 2015 г. Следвайки пускането на пазара на новата Conti EcoPlus HD3 с размер 315/45 R 22.5 за двигателен мост от началото на тази година, сега Continental придава завършен вид на своето портфолио за шасита с ниска рама с новата Conti EcoPlus HS3 за управляем мост с размер 355/50 R 22.5. Заедно, тези две нископрофилни гуми представят новата концепция гуми за влекачи.  Те дават възможност на спедиторите да използват оптимално максималната триметрова вътрешна височина на ремаркетата, без да се превишава максималната обща височина от четири метра, допустима от закона.

В допълнение към голямата товароносимост, тези две гуми от семейството Conti EcoPlus, специално разработени за  превози на далечни разстояния и регионален транспорт с често движение по магистрали, предлагат също така маскимален сервизен живот и висока горивна ефективност.

Новата гума Conti EcoPlus HS3 с размер 355/50 R 22.5 за управляем мост допълва Conti EcoPlus HD3 с размер 315/45 R 22.5 за управляем мост, като двете заедно са идеална комбинация за монтаж на влекачи на полуремаркета за превоз на високообемни товари.

С малкия си диаметър, тези две нископрофилни гуми ефективно понижават височината на седловото прикачно устройство на влекача, за да не се допусне превишаване на позволената външна височина, дори и при цялостно оползотворяване на вътрешната височина на товара. С диаметър от 934 mm, гумата за управляем мост Conti EcoPlus HS3 355/50 R 22.5 предлага товароносимост от 8 тона. Със своя диаметър от едва 852 mm, гумата за двигателен мост Conti EcoPlus HD3 315/45 R 22.5 има осово натоварване от 11.6 тона при двоен монтаж. Използването на технологията "0°" при конструкцията на пояса, позволява висок капацитет на натоварване на Conti EcoPlus HD3 315/45 R 22.5, а по-тесните странѝци на гумата за двигателен мост са постигнати с помощта на специалните нишки на каркаса. Този изключително здрав, но много гъвкав материал, дава възможност на каркаса да понесе с лекота големи локални натоварвания.
Новата каучукова смес на Conti EcoPlus HD3 315/45 R 22.5 дава възможност за оптимално износване на протектора и ниско съпротивление при търкаляне.

За гумата за управляем мост Conti EcoPlus HS3 355/50 R 22.5 също беше разработена каучукова смес, оптимизирана за по-малко съпротивление при търкаляне. Специфична особеност на протектора е неговата двуслойна конструкция (cap base concept). Сместа на повърхностния слой осигурява оптимален контакт с пътната настилка за дълъг сервизен живот. Специалната каучукова смес на основата, която няма контакт с пътя, намалява топлината, генерирана в протектора, давайки възможност за максимално понижаване на съпротивлението при търкаляне.

Новоразработеният дизайн на профила на гумата подобрява сцеплението на мокър път, резултат, който се дължи отчасти на плътно блокиращите микроламели между надлъжните канали на протектора. Освен това, шарката с допълнителен обем Plus Volume Pattern на Conti EcoPlus HS3 355/50 R 22.5 добавя допълнително материал към протектора, намалявайки широчината на надлъжните канали. На свой ред, празното пространство в протектора при контакта с пътната настилка намалява, като в същото време се подобрява устойчивостта на износване.

Подобно на всички гуми от линията Generation 3, Conti EcoPlus HS3 355/50 R 22.5 и Conti EcoPlus HD3 315/45 R 22.5 използват висококачествен каркас с възможност за регенериране, който се отличава с патентования вътрешен слой  AirKeep®, предотвратяващ постепенна загуба на налягане.

Регенерирането и пренарязването дават възможност за по-дълъг сервизен живот на гумите и по-ниско съпротивление при търкаляне, което оказва непосредствено влияние върху ефективността на разходите, свързани с автомобилния парк.

Press Contact Annette Rojas
Annette Rojas