Продукти за транспорта

Continental ще представи своите решения за гуми и телематика на международното изложение Inter airport Europe 2015

12/01/2016
  • Популяризиране на продуктовото портфолио на Continental за наземно обслужване на летища
  • Висока ефективност на автомобилния парк с ContiFlexBox и ContiPressureCheck™
  • Представяне на нова гума за перонно обслужване на самолети в началото на панаира

Хановер, 8 септември 2015 г. От 6 до 9 октомври в Мюнхен ще отвори врати изложението Iinter airport Europe, водещ международен търговски панаир за летищния сектор. Със съвместното представяне на две свои бизнес подразделения – Специализирани гуми Continental за комерсиални превозни средства (CST) и Товарни гуми Continental (Continental Truck Tires), водещият немски производител на гуми Continental ще вземе участие като изложител, представяйки своя широк асортимент от гуми за наземно обслужване на международни центрове за въздушен транспорт. На своя щанд те ще изложат гуми за превозни средства за обслужване на пътници и самолети. Наред с това, те ще представят новото телематично решение ContiFlexBox за специализирани гуми, както и вече утвърдената в практиката система за следене на налягането на гумите ContiPressureCheck™ за гуми за специализирани и комерсиални превозни средства. Тези иновативни продукти представляват значителен принос за повишаване на нивото на ефективност и надеждност на автомобилните паркове за наземно обслужване на летища. Посетителите ще могат да намерят Continental на щанд 1442 в хале B5.

Йолеан Алекзандер, мениджър направление Управление на материалите в Continental CST обяснява: „С оглед на нарастващия брой на пътниците и по-големия обем на товарите, скоростта, ефективността и минималният принудителен престой са фактори от решаващо значение при перонното обслужване. С нашите иновативни продукти от гуми и телематични решения, ние предлагаме на мениджърите в наземното обслужване решения, съобразени с техните нужди, които отговарят на най-високите изисквания на компаниите, работещи в сектора за обслужване на летища.”

New content item

Плътната гума Continental CS20 идва в нови размери от 6.00-9, 7.00-12 и 7.50-15 и е идеално пригодена за самолетни влекачи.

Continental CST ще представи и нова гума за превоз на товари и багаж . Повече подробности за продукта ще бъдат обявени в началото на Inter airport Europe.

Continental Truck Tires ще представи Conti Urban HA3 275/70 R 22.5 като гума, подходяща за всички оси на автобуси, както и гумата за двигателен мост Conti Hybrid HD3 315/80 R 22.5, товарна гума с голям пробег, която може да бъде използвана също така за монтаж на автоцистерни.

New content item

Телематичните решения, включващи ContiPressureCheck™ и ContiFlexBox, дават възможност за подобряване на ефективността на управление на автомобилните паркове посредством събиране, обработка и препращане на данни, свързани с гумите и превозното средство.

Гуми, представляващи решение за почти всякакъв тип превозни средства

Независимо дали става дума за контейнеровози, специализирани камиони, самолетни влекачи или автобуси за превоз на пътници, Continental предлага на международните авиокомпании и летища пълна гама решения за гуми за наземно обслужване, включваща индустриални, леки, товарни, а също така и многоцелеви гуми. Портфолиото от специализирани гуми на компанията включва плътната гума Continental CS20, която от първото полугодие на 2015 г. е налична в нови размери от 6.00-9, 7.00-12 и 7.50-15. Плътната гума е идеално пригодена за монтаж на влекачи. Със своя иновативен двойно L-образен дизайн и заобления профил на каналите, тя предлага изключително сцепление и добра самопочистваща способност. Шарката със затворено рамо значително намалява вибрациите, в сравнение с вариантите с блокова структура, което води до по-тихо и плавно движение. Напукванията и неравномерното износване са сведени до минимум, благодарение за затворената конструкция на странѝците.

New content item

Автобусната гума Conti Urban HA3 275/70 R 22.5 гарантира дълъг пробег и оптимална безопасност при шофиране през цялата година.

С гумата Conti Urban HA3 275/70 R 22.5, Товарни гуми Continental представя едно специално решение за монтаж на всички оси на автобуси, използвани на летища за превозване на пътници между терминала и самолета. Тази гума гарантира превъзходна управляемост и отлично сцепление, дори и на мокри настилки, осигурявайки комфорт и безопасност за пътниците. Тя е налична и в зимната модификация Scandinavia.

В допълнение,  Товарни гуми Continental излага товарната гума Conti Hybrid HD3 315/80 R 22.5, която може да бъде използвана и като надеждна гума за двигателен мост за автоцистерни. Гумата предлага дълъг пробег и особено добро сцепление при ускоряване и спиране на мокри настилки. Тя се отличава както с маркировка Mud + Snow (M+S), така и с алпийски символ (3PMSF).

New content item

Таварната гума Conti Hybrid HD3 315/80 R 22.5 предлага особено висок пробег и може да бъде използвана за двигателен мост на автоцистерни.

Повишена ефективност при управлението на автомобилни паркове с решенията ContiFlexBox и ContiPressureCheck™

Наред с плътните гуми, Continental CST ще представи и новото телематично решение ContiFlexBox, разработено за употреба на превозни средства с пневматични гуми. Тази система ще допълни успешната система за следене на налягането на гумите ContiPressureCheck™, посредством събиране и ефективно приложение на референтни данни за гумите и автомобила, както и тяхното препращане към централен сървър. Инсталирано в шофьорската кабина на автомобила, това решение допълва системата за следене на налягането на гумите ContiPressureCheck™, което използва датчици в гумите за измерване на тяхното налягане и температура. Интегрираният GPS-сигнал в ContiFlexBox предоставя допълнителни референтни данни за автомобила, като експлоатационни часове и актуално местоположение. Събраната информация дава възможност на мениджърите на автомобилни паркове да сведат до минимум риска от възникване на повреди и принудителни престои, както и да намалят разходите, необходими за редовната и отнемаща време поддръжка. По този начин може да се оптимизира ефективността на автомобилните паркове, като се понижат експлоатационните разходи, както и да се сведе до минимум въздействието върху околната среда, благодарение на по-ниските емисии на CO2 и по-дългия експлоатационен живот на гумите. И двете технологии могат да бъдат използвани на почти всички превозни средства за наземно обслужване на летища. Комбинираната система, включваща ContiFlexBox и ContiPressureCheck™ ще бъде налична от 2016г.

Press Contact Alena Bauer
Alena Bauer