Продукти за транспорта

Напълно устойчива концепция: Continental снабдява електрически камион с гуми от серията Generation 3 и система ContiPressureCheck™

11/08/2015

Пилотен проект на BMW и логистичната компания SCHERM пуска в движение 40-тонен електрически камион в Мюнхен

Continental снабдява електрокамиона с гуми с оптимизирано съпротивление при търкаляне и дълъг сервизен живот от сериите Conti EcoPlus и Conti Hybrid

ContiPressureCheck™– интегрираната система за следене на налягането прави гумите високо устойчиви и икономични

Хановер, 11 август, 2015 г. Continental сътрудничи в рамките на съвместен проект на BMW Group и нейния логистичен партньор SCHERM Group за популяризиране на екологични камиони. Като част от проекта, водещият немски производител на гуми снабдява електрическия камион Terberg YT202-EV със своите иновативни гуми от 3-то поколение (Generation 3) и интегрираната система за следене на налягането ContiPressureCheck™. Управляемият мост на камиона с електрическо задвижване е снабден с гума Conti EcoPlus HS3 с размер 355/50 R22.5, която се отличава с оптимизирано съпротивление при търкаляне, а Conti EcoPlus HD3 с размер 295/55 R22.5, монтирана на двигателния мост, е неин идеален партньор. Полуремаркето на електрическия камион използва гуми за ремаркета Conti Hybrid HT3 с размер 445/45 R19.5, които предлагат оптимално съпротивление при търкаляне и дълъг сервизен живот.

Юрген Майдъл (отляво), директор логистика в BMW Group, Курт Й. Ф. Шерм, главен изпълнителен директор на SCHERM Group, и Херман Борер, директор на завода на BMW Group в Мюнхен, дават стартов сигнал на електрокамиона.

От началото на юли електрокамионът пътува редовно между компанията SCHERM logistics и завода на BMW в Мюнхен по няколко пъти на ден, доставяйки модули за автомобили като амортисьори, пружини и кормилни механизми. Екологичният камион работи много тихо, благодарение на изцяло електрическото задвижване. Одобреният за движение по пътищата електрокамион, който ще проправи път за повече електрическа мобилност в транспортирането на стоки, беше представен през юли на официална церемония от Илзе Айгнер, държавен министър на Бавария.

Снабден с Conti EcoPlus HS3 и Conti EcoPlus HD3, 40-тонният електрически камион транспортира стоки, използвайки гуми с оптимизирано съпротивление при търкаляне от асортимента на Continental. Специалният дизайн на протектора на двете гуми значително намалява съпротивлението при търкаляне, като по този начин намалява чувствително разхода, дори и при движение с конвенционално гориво.

Гумите Conti Hybrid HT3 R19.5, които са използвани на полуремаркето на електрокамиона са разработени специално за комбинирана употреба на регионални пътища и магистрали. С дълъг сервизен живот, те са идеални при честите спирания и потегляния, характерни за градския трафик, както и за завоите, които се срещат в жилищните райони. На гумата, която се характеризира и с оптимизирано съпротивление при търкаляне, е присъден клас "B" в категорията за горивна ефективност.

Екологичният електрокамион е в движение с гуми Continental с оптимизирано съпротивление при търкаляне и дълъг сервизен живот от сериите Conti EcoPlus и Conti Hybrid и е снабден с интегрираната система за следене на налягането ContiPressureCheck™.

Разбира се, правилното налягане на гумите също е много важно за ефективната работа на електрокамиона. Интегрираната система за следене на налягането ContiPressureCheck™ следи за налягането на гумите на електрокамиона в реално време и постоянно изпраща към кабината актуални данни за налягането и температурата на всички гуми. Недостатъчното налягане може да има негативно влияние върху каркаса, но ако структурата на каркаса се поддържа с правилно налягане, той може да се регенерира без никакви проблеми, когато се износи шарката на протектора.
Като предотвратява спуквания и поддържа работните характеристики на каркаса, ContiPressureCheck™ подобрява въглеродния отпечатък на транспортните компании и дава своя положителен принос за устойчивия и екологичен транспорт на стоки.

SCHERM Group е доставчик на системи от глобален мащаб. Тя предоставя решения в областта на логистиката, транспорта, недвижимите имоти и услугите. Като компания за услуги, оперираща във всички звена от веригата на стойността, тя има 2000 служители в 14 локации и разполага с около 500 собствени камиона. Компанията определя устойчивостта като една от своите основни цели.

Press Contact Alena Bauer
Alena Bauer