Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

New content item

Купете комплект зимни или всесезонни гуми и
получете подарък ваучер за пазаруване в eMAG.

Наслаждавайте се на всеки сезон с всесезонни гуми

Гума за всички сезони, гамата всесезонни гуми на Continental не правят никакъв компромис в частите от света с по-мек климат. Вместо това те комбинират най-доброто от летните и зимните гуми в перфектните универсални гуми.

В някои държави зимата означа отрицателни температури, много сняг и ледени висулки на всяка стряха. Но на други места зимата може да означава само студено време, дъжд и понякога малко сняг. Същото важи и за лятото: в някои държави жегата може да достигне екстремни температури от 40°C; докато на други места най-високите температури за сезона достигат едва 28°C.

Ако живеете в умерен климат, можете да се наслаждавате на безпроблемно пътуване през всички сезони с всесезонни гуми от Continental. Прочетете още, за да научите повече!

 

Дръжте ситуацията под контрол с гуми, които не правят разлика между сезоните

Всесезонните гуми могат да бъдат алтернативата за вас, защото...

  • Комбинират най-доброто от летните и зимните гуми в едни всесезонни гуми, които имат добро поведение при топли и студени, мокри и сухи климатични условия
  • Всесезонните гуми означават, че водачите могат да използват един и същ комплект гуми през цялата година, без да е необходимо да ги сменят според сезона
  • Местният ви климат е от ключово значение. Всесезонните гуми са разработени да имат добро поведение в по-мек климат
  • Редовната проверка и поддръжка на вашите гуми са начинът да гарантирате оптимално поведение и безопасност

Научете повече за всесезонните гуми по-долу

Ще се грижим за безопасността ви независимо от сезона

Стартирайте видеото
 


НАЙ-ДОБРИТЕ ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ ЗА НАЙ-ДОБРОТО ПОВЕДЕНИЕ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА

Нашите отлични резултати от тестовете говорят сами за себе си. Награждаваните гуми на Continental се представят отлично в безпристрастни тестове в отрасъла и могат да осигуряват нуждите ви от гуми през цялата година. Вие избирате!


all season tires

Как функционират всесезонните гуми

Всесезонните гуми Continental съчетават технологиите на летните и зимните гуми във всесезонни гуми, които осигуряват отлично поведение при всички климатични условия, освен най-екстремните. Прочетете още, за да научите по какво всесезонните гуми се различават от зимните и летните гуми, и да разберете дали са подходящи за вас и вашите автомобилни нужди. 

Научете как функционират всесезонните гуми тук

Ръководство за закупуване на всесезонни гуми

Всесезонните гуми могат да осигурят на автомобилистите най-доброто от двата свята: дълбочина на протектора, подходяща за повечето климатични условия, впечатляващ живот на протектора и освобождаване от необходимостта да сменяте и съхранявате своите летни и зимни гуми всяка година. Сезонните гуми могат обаче все още да са най-добрият избор за вас и в някои случаи да увеличат икономичността на горивото.

Разберете дали всесезонните гуми са подходящи за вас, открийте кои всесезонни гуми са най-добри за пътнически автомобили, електромобили, джипове или камиони и се научете да разпознавате символа за всесезонни гуми на страничния борд.

Прочетете повече

Всесезонни гуми за кемпери

Всесезонните гуми могат да бъдат отличен избор за вашата каравана: цялостна безопасност, надеждно сцепление при широк диапазон от климатични условия и превъзходно управление и поведение. Всесезонните гуми за каравани са разработени за добро поведение през цялата година при умерен климат. Прочетете още, за да научите защо всесезонните гуми могат да бъдат най-практичният избор за каравани.

Прочетете повече
All-season tread depth

Дълбочина на протектора, закони за гумите и кога да сменяте всесезонните гуми

Независимо дали обмисляте закупуване, или вече сте собственици на всесезонни гуми, има някои важни неща, които трябва да знаете за тях, когато става въпрос за безопасност, дълбочина на протектора и законови изисквания. Тази статия разглежда всеки от тези фактори, за да можете да сте добре информирани, когато става въпрос за притежаване на всесезонни гуми.

Научете повече
All season test results

Резултати от тестовете за всесезонни гуми

Ние в Continental можем да говорим надълго и нашироко за качеството на нашите всесезонни гуми. Но не е нужно да се доверявате на това, което казваме ние! Рецензиите на гуми и безпристрастните тестове потвърждават поведението и надеждността на нашите всесезонни гуми. Ако живеете в умерен климат и търсите всесезонни гуми за вашия автомобил, каравана, микробус или джип, вижте как независимите рецензии на гуми, рейтинги и тестове оценяват гамата от всесезонни гуми на Continental.

Прочетете повече
aquaplaning situation

Аквапланинг с всесезонни гуми

Дори да шофирате само при меки зимни условия, при които снегът и ледът не са повод за притеснение, все пак трябва да внимавате за хлъзгави пътища. Защо? Не снегът и ледът са хлъзгави, а тънкият слой вода, който се образува между пътната настилка и гумите на автомобила. Това може да се случи през всеки сезон, но рискът е по-висок при мокри зимни условия. Научете повече за феномена аквапланинг или хидропланинг, как да го избегнете и как да реагирате, ако се случи.

Повече за аквапланинга
heavy rain situation

Шофиране при дъжд през зимата 

Зимата означава сняг? Да, но на повечето места зимата означава и дъжд. Много дъжд. Както при всички условия на шофиране през зимата, шофирането в дъжда е много по-голямо предизвикателство, отколкото шофирането по сухи пътища на слънце. Мокрите пътища представляват по-голям риск за водачите и изискват повече от автомобила, неговите функции за безопасност и в частност гумите. Научете как да навигирате безопасно при силен дъжд.

Съвети за безопасно шофиране при силен дъжд

Готови ли сте за пътуването си?