Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

Detail of Continental all-season tire

Как функционират всесезонните гуми

Какво трябва да знаете за всесезонните гуми

A car driving on wet roads in rainy weather

Бързи факти: ключови неща, които трябва да знаете за всесезонните гуми:

  • Комбинират най-доброто от летните и зимните гуми в едни всесезонни гуми, които имат добро поведение при топли и студени, мокри и сухи климатични условия
  • Всесезонните гуми означават, че водачите могат да използват един и същ комплект гуми през цялата година, без да е необходимо да ги сменят според сезона
  • Местният ви климат е от ключово значение. Всесезонните гуми са разработени да имат добро поведение в по-мек климат
  • Редовната проверка и поддръжка на вашите гуми са начинът да гарантирате оптимално поведение и безопасност

Така че всесезонните гуми съчетават технологии за летни и зимни гуми, за да създадат една здрава и универсална гума, която има най-добро поведение при меки климатични условия. Нека разгледаме по-подробно тези универсални гуми!

Алтернатива на смяната на летни и зимни гуми

Сезонните гуми предлагат най-доброто поведение в условията, за които са специално проектирани. Но за много собственици на автомобили смяната на гумите на всеки шест месеца може да е неудобно. Така че, ако шофирате в умерен климат, всесезонните гуми може да са подходящи за вас. Те могат да бъдат поставени веднъж и след това просто остават на автомобила при дъжд, слънце или дори при лека снежна покривка. 

По какво се различават всесезонните гуми от другите видове гуми?

A woman driving a small car in the city

Всесезонните гуми на Continental комбинират характеристиките на летните и на зимните гуми, като предлагат едно хибридно решение, осигуряващо на водачите най-доброто от двата свята, ако не шофират в екстремни климатични условия.

Те имат солидна дълбочина на протектора, която не е нито твърде малка, нито твърде голяма, което дава на водача пълен контрол през цялата година.

Адаптивната всесезонна каучукова смес дава на водача отлично поведение по заснежени и мокри зимни пътища. Благодарение на гъвкав дизайн на шарката на протектора, съдържащ отворени рамене с минимални ръбове, всесезонните гуми осигуряват добро спирачно поведение и при сухи и мокри летни пътища.

Като цяло ключовият факт, който трябва да запомните, е, че летните и зимните гуми са специално пригодени за оптимално поведение при конкретните им климатични условия, а всесезонните гуми могат да се справят комфортно с всички атмосферни условия с изключение на екстремните.

НАЙ-ДОБРИТЕ ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ ЗА НАЙ-ДОБРОТО ПОВЕДЕНИЕ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА

Нашите отлични резултати от тестовете говорят сами за себе си. Награждаваните гуми на Continental се представят отлично в безпристрастни тестове в отрасъла и могат да осигуряват нуждите ви от гуми през цялата година. Вие избирате!


За кого са подходящи всесезонните гуми?

A car driving on a motorway

За придвижване при по-мек климат всесезонните гуми могат да са по-удобният избор. Това важи за различни превозни средства. Независимо дали шофирате седан, компактен клас автомобил или джип, нашите всесезонни гуми се предлагат в съвместими размери.

Благодарение на подобреното си поведение за намалено съпротивление при търкаляне нашите гуми предлагат значително намаление на разхода на гориво, което ги прави подходяща алтернатива и за електромобили.

В някои части от света гумите ви може да трябва да отговарят на изискванията за символа „Тривърха планина със снежинка“. И за това сме се погрижили. Така че, макар да препоръчваме всесезонни гуми само при мек климат, всички наши всесезонни продукти са одобрени за зимна употреба.


Поддръжка на всесезонни гуми

 

Също като всички други гуми, всесезонните гуми се нуждаят от редовна поддръжка. Това не само ще подобри управлението, сцеплението и поведението на автомобила ви за едно комфортно пътуване, но ще помогне и за увеличаване на живота на гумите. Затова независимо дали притежавате зимни, летни, самоподдържащи се при спукване или всесезонни гуми, не забравяйте да правите следното:

  • Проверявайте редовно налягането в гумите и винаги се консултирайте с ръководството на автомобила за препоръчителното налягане на предните и задните гуми
  • Дори да имате TPMS сензор в автомобила си, Continental препоръчва да проверявате налягането в гумите веднъж на две до четири седмици като рутинна предпазна мярка
  • Когато проверявате налягането в гумите си, винаги проверявайте и дълбочината на протектора. За да го направите, вижте индикаторите за износване на протектора на гумите ви или използвайте дълбокомер за гуми