Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

The Contidrom

Резултати от тестовете за всесезонни гуми

Всесезонните гуми на Continental: резултати от тестове и рейтинги

Tire tests performed on Conti tires

Бързи факти: ключови неща, които трябва да знаете за резултатите от тестовете на всесезонните гуми на Continental:

  • Всесезонните гуми Continental предлагат отлично поведение през цялата година при умерен климат
  • Всички иновации на Continental трябва да преминат през строги тестове, преди да преминат към производство
  • Нашите всесезонни гуми са получили няколко награди за своето поведение

Ние в Continental можем да говорим надълго и нашироко за качеството на нашите всесезонни гуми. Но не е нужно да се доверявате на това, което казваме ние! Рецензиите на гуми и безпристрастните тестове потвърждават поведението и надеждността на нашите всесезонни гуми. Ако живеете в умерен климат и търсите всесезонни гуми за вашия автомобил, каравана, микробус или джип, вижте как независимите рецензии на гуми, рейтинги и тестове оценяват нашата гама от всесезонни гуми

Защо всесезонните гуми са толкова универсални?

Всесезонните гуми предлагат отлично поведение през цялата година при умерен климат. Тъй като всесезонните гуми Continental са проектирани да предлагат впечатляващо сцепление както при летни, така и при зимни условия, и добро спирачно поведение по сухи и мокри пътища, както и в киша, можете да сте спокойни, когато шофирате с нашите всесезонни гуми. 

Тестове на всесезонните гуми

Tire tests performed on Conti tires

За нас в Continental вашата безопасност е основен приоритет и отчитаме всички възможни аспекти на безопасността и комфорта, когато разработваме нашите гуми. Всички иновации на Continental трябва да преминат през строги тестове, преди да преминат към производство. Нашите инженери пътуват по целия свят – от Германия до Швеция и САЩ – за да се уверят, че всяка гума Continental – била тя зимна, лятна, всесезонна или използваните за спорт и офроуд гуми – е тествана от нашите експерти в широк диапазон от климатични условия и на всички видове настилка.

Всъщност, всяка нова гума трябва да премине през стотици тестови километри в нашия основен обект за тестване – Contidrom в Хановер, Германия. Освен това, макар че подлагаме нашите гуми на повече тестове от която и да е друга марка, за нас е важно нашите гуми да се представят добре в независими тестове. И това се случва: гуми от Continental редовно се оценяват като-най-добри при безпристрастни тестове. Бяхме оценени като най-добра марка за гуми на годината няколко пъти от германската асоциация на автомобилистите ADAC, както и от известните списания AutoBild и AutoZeitung. Горди сме с тези постижения, защото това означава, че автомобилистите знаят, че са в сигурни ръце, когато шофират с гуми Continental.
Когато обаче става въпрос за тестване и оценяване на всесезонни гуми, е трудно да отговорим на всички критерии. Тези уникални гуми трябва да комбинират характеристики буквално за всички сезони, за да постигнат баланс между технологиите за зимни и за летни гуми, както и да гарантират превъзходно сцепление, управление, спирачно поведение, комфорт и пробег.

За щастие гамата от всесезонни гуми на Continental получи отлични рецензии и рейтинги, като клиентите често ги препоръчват на други хора. Всички наши всесезонни гуми имат здрави странични бордове, отличен протектор, адаптивна каучукова смес и като цяло по-добро поведение във всички климатични условия с изключение на екстремните.

НАЙ-ДОБРИТЕ ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ ЗА НАЙ-ДОБРОТО ПОВЕДЕНИЕ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА

Нашите отлични резултати от тестовете говорят сами за себе си. Награждаваните гуми на Continental се представят отлично в безпристрастни тестове в отрасъла и могат да осигуряват нуждите ви от гуми през цялата година. Вие избирате!


Всесезонни гуми Continental с най-добър рейтинг

Едни от нашите гуми с най-добро поведение според външни рецензии са Continental AllSeasonContact™. Едно от водещите автомобилни списания в Германия, AutoBild, дори награди нашите всесезонни гуми със своята образцова награда през 2020 г. AutoBild спомена специално гумите AllSeasonContact™ и за това, че демонстрират отлично сцепление на сняг, което е по-добро от някои специализирани зимни гуми.

Освен това други рецензии на гуми включват следните коментари: – „Повечето водачи са съгласни, че тези гуми са отлични на сняг, гарантират добра прецизност при управление, управление и сцепление на мокро, и демонстрират много добри резултати при аквапланинг и добро износване.“

–  „… тези гуми се представят много добре при различни условия, включително сняг/киша, силен дъжд и сухи условия.“

– „… тези гуми имат изключителен комфорт на возене, плавност, сцепление и са тихи.“

Гумите Continental VanContact™ 4Season получиха също препоръчителната награда от списание Promobil, което е най-старото в Германия и най-голямото в Европа списание за каравани и кемпери. Списанието достигна до следните резултати, когато тества нашите всесезонни гуми:

  • Много добро сцепление, завиване и спиране на сняг
  • Лесно управление на мокра настилка
  • Много добро сцепление в завоите на сухо
  • Отлично съпротивление при търкаляне
  • Нисък шум от пътя