Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

Car driving through pouring rain 

Ръководство за закупуване на всесезонни гуми

Всичко, което трябва да знаете за закупуването на всесезонни гуми

 

Бързи факти: Кои всесезонни гуми са най-добрите за вас? 

  • Всесезонните гуми са подходящи за широка гама от превозни средства – от пътнически автомобили до джипове, електромобили и камиони
  • Всесезонните гуми на Continental с гордост показват символа „M+S“ и символа „3PMS“, които показват, че са подходящи за шофиране през зимата и съответстват на законите за зимни гуми в повечето държави
  • Всесезонните гуми на Continental са подходящи за електромобили, могат да се справят с големите им изисквания към гумите поради тяхното тегло и възможности за незабавно ускорение
  • Първокласната гама всесезонни гуми на Continental са подходящи за всички джипове

Всесезонните гуми могат да осигурят на автомобилистите най-доброто от двата свята: дълбочина на протектора, подходяща за повечето климатични условия, впечатляващ живот на протектора и освобождаване от досадната смяна и след това съхраняване на вашите летни и зимни гуми всяка година. Те могат да бъдат перфектното решение, ако живеете в умерен климат.

Сезонните гуми са най-добрият избор за вас, ако трябва да се справяте с тежки зими или много горещи лета.

Разберете дали всесезонните гуми са подходящи за вас, открийте кои всесезонни гуми са най-добри за пътнически автомобили, електромобили, джипове или камиони и се научете да разпознавате символа за всесезонни гуми на страничния борд.

Какво да имате предвид, преди да инвестирате във всесезонни гуми

Помислете къде ще шофирате и колко често. Ако имате джип, който трябва да се движи безпроблемно в града, но трябва също да излиза редовно и офроуд, ще ви трябва марка гуми, която е по-подходяща за всякакъв терен с най-добрия рейтинг за сцепление и гаранция за износване на протектора. Или пък шофирате пътнически автомобил, който през повечето време е в градска среда? В този случай може да искате да се фокусирате повече върху спирачните възможности, икономичността на гориво и поведението при аквапланинг.

Разбира се, вашата безопасност и спокойствие са нашите основни грижи. Използвайте нашето ръководство за закупуване на гуми, Continental Tire Finder, което ще ви помогне да намерите перфектни нови гуми, независимо какво превозно средство шофирате:

НАЙ-ДОБРИТЕ ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ ЗА НАЙ-ДОБРОТО ПОВЕДЕНИЕ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА

Нашите отлични резултати от тестовете говорят сами за себе си. Награждаваните гуми на Continental се представят отлично в безпристрастни тестове в отрасъла и могат да осигуряват нуждите ви от гуми през цялата година. Вие избирате!


Как изглежда символът за всесезонни гуми на страничния борд?

Close-up of an all-season Continental tire showing the ‘M+S’ and 3PMSF symbols

Страничният борд предоставя много информация за автомобилните ви гуми, ако знаете как да го тълкувате. Научете повече тук. 

За да сте сигурни, че всички ваши всесезонни гуми ще могат да предлагат оптимално поведение във всички климатични условия с изключение на екстремните, двете неща, които трябва да търсите на страничния борд са символа „M+S“ и символа „Тривърха планина със снежинка“ (3PMSF) – буквално изображение на тривърха планина със снежинка вътре в нея.

„M+S“ показва, че гумата е подходяща за шофиране при кал и сняг; символът „3PMSF“ показва, че експертите са сертифицирали гумата като безопасна за използване при сняг. Символът на тривърха планина означава също, че гумите са подходящи за използване в региони, където гумите за сняг са задължителни по закон.

Всесезонните гуми Continental имат и двата символа, което ги прави невероятно универсални и отлична инвестиция. Трябва обаче да използвате зимни гуми, ако шофирате при тежки зимни условия, където температурите редовно падат под нулата.

Сезонни или всесезонни гуми за електромобили?

An EV plugged into charge point with tires in full view

Електромобилите са бъдещето, но въпреки че въглеродният им отпечатък е значително по-нисък, натоварването върху гумите им е много по-високо. Защо? Батериите на автомобилите са тежки, затова има по-голямо налягане върху колелата, плюс това незабавното ускорение на електромобилите стресира допълнително гумите и увеличава износването на протектора. Допълнителното тегло увеличава и спирачния път.

На практика, ако шофирате електромобил, трябва да се грижите повече за гумите си, независимо дали са сезонни или всесезонни, и да избирате по-силни гуми отколкото за автомобил с двигател с вътрешно горене.

В много отношения смяната между летни и зимни гуми може да изглежда най-добрият избор за един електромобил. Разширената развойна дейност и революционните технологии зад всесезонните гуми на Continental обаче потвърждават, че те са подходящи за използване с електромобили, предлагайки добър живот на протектора дори при допълнителното натоварване.

Кои всесезонни гуми са най-добрите за джипове?

A SUV with all-season tires

Continental предлага гама от всесезонни гуми за джипове, които са сред най-добрите в своя клас., с щедра гаранция за живота на протектора.

  • Ако шофирате кросоувър, вероятно повече от шофирането ви е в града. Всесезонните гуми на Continental предлагат отлично управление през цялата година, висока икономичност на горивото и дори намаляваща шума технология за безпроблемно и тихо пътуване
  • Теглото на батерията и незабавното ускорение на електрическите джипове означава, че каучуковата смес във всесезонните гуми за електромобили трябва да бъде особено здрава, за да ви гарантира, че получавате най-доброто сцепление и възможно най-доброто спиране. А ако искате да изкарате своя електрически джип офроуд, ще трябва да намерите подходящия баланс между гладък протектор с по-ниско съпротивление при търкаляне и оптимално сцепление за шофиране на всякакъв терен
  • Свръх мощните джипове имат нужда от висококачествени гуми, които предоставят превъзходно управление с максимални нива на сцепление и по-дълъг живот на протектора. Нашият Център за високопроизводителни технологии (HTPC) непрекъснато разработва иновативни технологии, за да подобрява високопроизводителните гуми, както и да създава нови шарки на протектора, за да дава възможност на мощните джипове да показват най-доброто, на което са способни

Бъдете сигурни, че когато става въпрос за безопасност, поведение и ефективност от вашите всесезонни гуми, Continental се грижи за вас.