Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

A motorhome with all-season tires in a scenic ocean setting

Всесезонни гуми за каравани

Всесезонни гуми: отлични за вашата каравана

 

Бързи факти: ключови неща, които трябва да знаете за всесезонните гуми за каравани:

  • Продажбите на каравани са се увеличили значително по време на пандемията
  • Всесезонните гуми за каравани са отлична опция поради тяхната безопасност и поведение през цялата година
  • Шофьорите на каравани трябва да имат предвид климата, в който ще шофират, когато решават кои гуми да използват за пътуването си
  • Поддръжката на всесезонните гуми за каравани ще увеличи живота им и ще даде възможност за оптимално поведение и безопасност

Не може да се отрече, че здравната криза покрай COVID-19 промени начина, по който правим много неща. От повече работа от вкъщи и пазаруване онлайн до увеличено пътуване до работа с колело – пандемията създаде много нови тенденции.

Ситуацията промени и начина, по който някои от нас избират да почиват. Тъй като ограниченията за пътуване се променят непрекъснато, много хора превърнаха пандемията във възможност да опознаят собствения си заден двор. А какъв по-добър начин да го направите от това да пътувате в каравана?


Помислете за поставяне на всесезонни гуми на вашата каравана

A motorhome with all-weather tires driving in the rain on wet roads

Независимо дали планирате да направите пътуването си през зимата, лятото, пролетта или есента, всесезонните гуми за каравани могат да са отличен избор за вашата каравана. Те предлагат цялостна безопасност, надеждно сцепление при широк диапазон от климатични условия и превъзходно управление и поведение.

Кога е най-добре да използвате всесезонни гуми за каравани?

Всесезонните гуми за каравани са разработени за добро поведение през цялата година при умерен климат, а Continental предлага най-добрия избор в сегмента. Всички модели са проектирани да предлагат впечатляващо сцепление както по летни, така и по зимни пътища, както и добро спирачно поведение по сухи и мокри пътища, дори в киша. Освен това те предлагат отличен пробег. Важно е обаче да запомним, че не са специално пригодени за сурови зимни условия.

НАЙ-ДОБРИТЕ ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ ЗА НАЙ-ДОБРОТО ПОВЕДЕНИЕ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА

Нашите отлични резултати от тестовете говорят сами за себе си. Награждаваните гуми на Continental се представят отлично в безпристрастни тестове в отрасъла и могат да осигуряват нуждите ви от гуми през цялата година. Вие избирате!


Помислете за надморската височина и температурата по време на пътуването ви

A motorhome with all-season tires on a road trip

Когато решавате дали всесезонните гуми са подходящи за вас, е важно да имате предвид средните климатични условия на мястото, където живеете и където ще пътувате със своята каравана. Всесезонните гуми Continental предлагат безопасност и отлично поведение за водачи, които шофират в мек климат.

Ако например планирате пътуване в планината, трябва да видите средните климатични условия за съответния сезон. Ако сте високо в Алпите през зимата, има голяма вероятност да се сблъскате с много сняг и лед – условия, за които всесезонните гуми за каравани не са подходящи. Ако обаче посещавате Алпите през лятото, когато преобладават умерени до студени температури с може би малко сняг, можете да разчитате на всесезонните гуми за каравани.

Забележка: Ако планирате да се отправите в планината с вашата каравана, обърнете специално внимание на въздушното налягане в гумите. Ако напомпате гумите до препоръчителното налягане на морско равнище, но пътувате на по-висока надморска височина, въздушното налягане в гумите ви ще се увеличи с увеличаването й и може да се наложи да го регулирате. За да определите правилното налягане, винаги правете справка в ръководството на производителя на превозното средство.

Съвети за поддръжка за всесезонни гуми за каравани

Като собственик на каравана, ще трябва да се уверите, че вашите гуми са в отлично състояние от гледна точка на безопасността и защото това може да удължи живота им. Ето нашите съвети за поддръжката им:

Tire damage

Винаги ги проверявайте преди всяко пътуване

Това ще ви даде възможността да видите дали има някакви повреди или трябва да бъдат завъртени или напомпани. Обърнете особено внимание на страничните бордове за срязване, пукнатини и издутини.

Air pressure

Проверявайте въздушното налягане 

Също като нормалните гуми за автомобили, трябва да проверявате въздушното налягане на вашите гуми за каравани поне веднъж на всеки три седмици, дори да не планирате да използвате караваната си в следващите няколко месеца. Поддържането на въздушното налягане ще ви помогне да гарантирате по-дълъг живот на вашите гуми.

Tread depth

Проверявайте дълбочината на протектора

Когато проверявате налягането в гумите, проверявайте и дълбочината на протектора. За да го направите, вижте индикаторите за износване на протектора на гумите ви или използвайте дълбокомер за гуми.

manufacturer´s vehicle handbook

Уверете се, че общото тегло на караваната не превишава индекса на натоварване

Спазването на препоръките за тегло е изключително важно за запазване на гумите на вашата каравана и за вашата безопасност. Можете да видите какво е максималното тегло в ръководството на производителя на вашето превозно средство.

Уверете се, че теглото на караваната е разпределено равномерно

За да избегнете увеличено износване на една или две от гумите, се уверете, че теглото е равномерно разпределено върху всичките четири гуми на караваната. Ако не сте сигурни как да проверите това, закарайте превозното си средство на преглед при местен специалист по гумите.

Tire storage

Покривайте гумите, когато караваната не се използва

Ако караваната ви остава паркирана на улицата или в гараж месеци наред, покривайте гумите, за да предотвратите стареене поради излагане на UV лъчи.