Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

Car driving through a city during autumn

Всесезонни гуми: дълбочина на протектора, закони за гумите и кога да сменяте гумите си

 

Бързи факти: ключови неща, които трябва да знаете за всесезонните гуми, безопасност и закони за гумите

  • Устойчивостта на всесезонните гуми зависи от климата, в който живеете
  • Гумите са проектирани за добро поведение през цялата година при умерен/мек климат
  • Всесезонните гуми на Continental отговарят на законите за гумите на повечето държави. За демонстриране на съответствие на страничните бордове на гумите е показан символа „3PMS“. Обаче, за да избегнете глоби и да поддържате безопасността, винаги е най-добре да проверявате местните закони за зимните гуми.
  • Проверявайте редовно дълбочината на протектора на вашите всесезонни гуми, за да поддържате оптимално сцепление и безопасност

Независимо дали обмисляте закупуване, или вече сте собственици на всесезонни гуми, има някои важни неща, които трябва да знаете за тях, когато става въпрос за безопасност, дълбочина на протектора и законови изисквания. Тази статия ще разгледа всеки от тези фактори, за да можете да сте добре информирани, когато става въпрос за притежаване на всесезонни гуми. Да започваме!

Кога трябва да поставите всесезонни гуми?

Можете да поставите всесезонни гуми по всяко време, защото те са разработени за добро поведение през цялата година при умерен климат. Всесезонните гуми Continental са проектирани да предлагат впечатляващо сцепление както при летни, така и при зимни условия, с добро спирачно поведение по сухи и мокри пътища, както и в киша. Те предлагат и отличен пробег и икономичност при шофиране.

Ако живеете в умерен климат и никога не ви се налага да се сблъсквате с тежки зимни или екстремни летни условия, притежаването на всесезонни гуми е отличен избор, защото те предлагат превъзходно поведение през цялата година и по-голямо удобство за автомобилистите.

Какво определя умерения климат, когато става въпрос за притежаване на гуми?

Car driving through a city in the snow

Умерен климат е този, при който живакът в термометъра рядко пада под нулата. Зона, в която има малка вероятност автомобилистите да се сблъскат с тежки пътни условия, като например много сняг, лед и екстремен студ.

Ако се сблъсквате с тежки зимни условия с лед и сняг, то сезонните гуми са по-добрият избор. Зимните гуми обикновено се използват между октомври и април, а летните от април до септември.

Основното нещо, което трябва да запомните, е, че летните и зимните гуми са специално проектирани за конкретни и често екстремни климатични условия, докато всесезонните гуми са отличен универсален вариант. Ако не сте сигурни за правилния избор за гуми, се свържете с местния си търговец за личен съвет.

НАЙ-ДОБРИТЕ ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ ЗА НАЙ-ДОБРОТО ПОВЕДЕНИЕ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА

Нашите отлични резултати от тестовете говорят сами за себе си. Награждаваните гуми на Continental се представят отлично в безпристрастни тестове в отрасъла и могат да осигуряват нуждите ви от гуми през цялата година. Вие избирате!


Запознайте се с местните закони за гумите

Всесезонните гуми на Continental показват с гордост символа „3PMS“ на страничния борд, който означава, че са подходящи за шофиране през зимата и спазват законите за гумите в повечето държави. Това означава, че няма нужда да сменяте всесезонните гуми през зимните месеци. Полезно е обаче да проверявате допълнително конкретните изисквания за мястото, където живеете или планирате да пътувате. Вижте месните закони за зимните гуми, за да избегнете глоби и да гарантирате безопасността.

Важността на дълбочината на протектора на всесезонните гуми

Person checking their tire tread using a tread depth gauge

Вашите гуми формират изключително важна връзка между превозното средство и пътя. Затова протекторът на всички ваши всесезонни гуми е толкова важен. Протекторът осигурява сцеплението с пътя, докато шофирате. Така че, ако не е достатъчно дълбок, превозното ви средство ще загуби сцепление и ще има удължен спирачен път; а по-плитките жлебове на протектора затрудняват контрола над превозното средство при мокри климатични условия и увеличават възможността за аквапланинг.

От съображения за сигурност Continental силно препоръчва да проверявате дълбочината на протектора веднъж месечно. За да го направите, вижте индикаторите за износване на протектора, скрити между жлебовете на гумите ви или използвайте дълбокомер за гуми.