Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image1_lg

За компанията

Мотоциклетни гуми

От пионер до глобален играч

article_66w_image1

Истинската история на немската култура в производството на гуми  


Нужни са откривателски дух, безпогрешен инстинкт и мания към технологиите, дори и да се помисли за създаване на компания за каучук и гутаперча през 1871 г. – годината на основаването на Германската империя. В началото плътните и велосипедните гуми са единствените продукти, които са се произвеждали в нашата родна фабрика в Хановер. Трябвало да измине почти четвърт век, преди Hildebrand & Wolfmüller да изобретят първия мотоциклет, задвижван от двигател с вътрешно горене през 1894 г. И въпреки буйния кон, който все още е в логото на младия Continental, ние от самото начало сме движеща сила на пазара на гуми с решаваща роля за постигнатия технологичен напредък. Още през 1892 г, ние сме първата немска компания, която произвежда пневматична гума, а през 1904 г. пускаме в продажба първите гуми с шарка на протектора – една сензация за онова време. Но от този момент нататък темпото нараства значително. 

Моторизирането на обществото в ранните години на 20 век подтиква развитието на немската култура в производството на гуми в най-чистата й форма: Continental непреклонно изследва, изпитва и изобретява мотоциклетни гуми, като изминава стотици хиляди километри и кандидатства за множество патенти. В ожесточената надпревара на състезанията, ние минаваме през трудности, за да осъзнаем своите слабости, но също така разбираме в какво сме добри. Смели състезатели, като световния рекордьор Вилхелм Херц, който през 1951 г. подобрява рекорда от 300 км/ч с NSU Delfin, увековечават марката Continental.

Днес ние развиваме тези традиции в нашата родна фабрика за мотоциклетни гуми в Корбах, град в Северен Хесен със същата страст, белязала предходните поколения. Ние буквално „изживяваме” немското инженерно изкуство и продължаваме  вековната мания за „епохални” иновации.