Continental става официален спонсор на Купата на Азия за 2019 г. в Обединените арабски емирства

12/11/2015

• Спонсорство, насочено към повишаване на информираността на потребителите в азиатско-тихоокеанския регион и Близкия Изток  за първокласната марка гуми Continental
  • Спонсорският пакет включва също АФК, Купа на Азия за жени, финалите на азиатските квалификации за Световната купа на ФИФА в Русия през 2018 г. и азиатския шампионат АФК U22 през 2018 г.
  • В Азия и Близкия Изток Continental може да стъпи върху 20-годишен опит в спонсорството на водещи световни футболни събития

Днес международният производител на гуми Continental обяви, че Дивизията за производство на гуми ще бъде официален спонсор на АФК Купа на Азия през 2019 г, което ще се проведе в Обединените арабски емирства. С този ход, Continental дава нов тласък на последователното регионализиране на своята спонсорска стратегия. Широкият спонсорски пакет включва също така квалификациите на 12-те най-добри отбора в АФК Купа на Азия ОАЕ 2019, АФК, Купа на Азия за жени през 2018 г, Финалите на азиатските квалификации за Световната купа на ФИФА в Русия през 2018 г. и азиатския шампионат АФК U22 през 2018 г, където ще се проведат и квалификациите за Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Nikolai Setzer

Nikolai Setzer, Member of the Executive Board of Continental and Head of Tire Division

„АФК Купата на Азия е най-важният футболен шампионат в азиатско-тихоокеанския регион и Близкия Изток, където ние се надяваме да увеличим своя пазарен дял в близките няколко години. За да подпомогнем този растеж, ние се стремим към активно промотиране на нашият първокласен бранд и позицията му във възприятията на водачите като възможна алтернатива в сегмента за гуми за леки автомобили.” – казва Николай Зетцер, член на Изпълнителния съвет на Continental, отговорен за Дивизията за производство на гуми. Също така очакваме медийното отразяване на квалификациите за Световната купа на ФИФА през 2018 г. и Олимпийските игри в Токио през 2020 да бъде изключително широко и в двата региона и следователно се надяваме, че до 2020 г. ще постигнем увеличение на пазара чрез повишаване на информираността за нашия първокласен бранд Continental.”

Според изпълняващия длъжността генерален секретар на АФК Дато Уиндзър Джон „партньорството с Continental подчертава нарастващата важност и атрактивност на футбола в Азия и най-вече на нашите водещи, вълнуващи и успешни шампионати – Купата на Азия и Купата на Азия за жени, както и състезанието АФК U22. Continental има дълга и забележителна история във футбола и ние им благодарим за тяхната ангажираност към АФК, тъй като това представлява ново важно достижение в нашето продължително развитие както в областта на спорта, така и на комерсиалното ни портфолио в Азия.”

Philipp von Hirschheydt, Executive Vice President Business Unit Replacement APAC PLT

Lagardère Sports, изключителният маркетингов и търговски партньор на Азиатската футболна конфедерация (АФК), бе посредник при сделката между Continental и АФК.

„Ние имахме някои много положителни спонсорските дейности в навечерието на АФК Купа на Азия за 2015 г, което се състоя в Австралия в началото на тази година, както и от 2014 г с Националния отбор на Китай, като имаме намерение да развиваме системно тези дейности.” – добавя Филип фон Хиршхайд, който отговаря за сектора за смяна на гуми за леки и лекотоварни автомобили за азиатско-тихоокеанския регион в Continental. „Този ангажимент се появява в идеално време за нас, тъй като в същото време ние сме ангажирани със същественото разширяване на годишния капацитет на нашата основна фабрика за производство на гуми за леки и лекотоварни автомобили в Хефей, Китай. За да отговорим на растящото търсене на нашите регионално произведени висококачествени продукти, през следващите няколко години ние сме заложили ръст от сегашното равнище от 5 млн. броя  до 13 млн. броя годишно. След като инвестирахме около 250 млн. евро в първоначалната фаза, тази фаза на разширяване ще означава нови 250 млн. до 2019 г.”

Днес Continental има зад себе си над 20 години успешно спонсорство на най-важните футболни събития по целия свят. С последните сделки за спонсорство, които обхващат  UEFA EURO 2016TM във Франция и европейските квалификации за Световната купа на ФИФА в Русия през 2018 г, продължаващи до ноември 2017 г, както и Главната футболна лига в Канада и Щатите до 2018 г. и АФК Купа на Азия през 2019 г. в Обединените арабски емирства, корпорацията държи атрактивни спонсорски пакети за най-важните в света регионални пазари. Традиционно, футболното спонсорство в Continental е изцяло интегрирано в  маркетинговата комуникация на компанията. На www.ContiSoccerWorld.com Continental предоставя изчерпателна информация за различните състезания.

Kai Rühling

Senior PR Consultant & Content Management Passenger & Light Truck Tires EMEA