Continental спечели наградата за технологии и разработки на Toyota

01/06/2016

Йокохама, Япония, 01 юни 2016 г. – Mеждународният производител на гуми и технологии за автомобилната индустрия Continental получи наградата за Технологии и Разработки на Toyota. Германският технологичен гигант е отличен за своя принос към пакета за активна безопасност “Toyota Safety Sense C”.

Пакетът от технологии за безопасност на Toyota включва иновативните системи Pre-Collision System (PCS), Lane Departure Alert (LDA) и Auto High Beams (AHB) за асистиране на водача на автомобилa при шофиране. Чрез съвместната работа на двете компании системите за безопасност помагат в три ключови области за предотвратяване на произшествия: предпазване от челен сблъсък, поддържане на автомобила в лентата на пътя и подобряване на безопасността при нощно шофиране.

"Целият глобален екип на Continental е горд с наградата, която получихме от нашия ценен клиент Toyota. Тя е отличие за нашите успешни усилия да създаваме иновации, с които да увеличим пътната безопасност. Като германска комапания с 145 години опит ние изцяло подкрепяме Toyota в нейните усилия да предоставя винаги най-високо качество и безопасност на своите клиенти.”, коментира д-р Елмар Дегенхарт, председател на Борда на директорите на Continental.

Ежегодните награди за Технологии и Разработки на Toyota отличават партньорите на компанията, чиито иновации позволяват на японските автомобили да бъдат атрактивни за потребителите чрез най-новите технологични решения. Continental получи наградата за разработка на мултифункционална камера с Lidar, която интегрира камера и инфрачервен Lidar сензор в един цялостен компактен елемент. Сензорният модул засича обекти пред автомобила и при опасност от сблъсък изпраща звуков и визуален сигнал до водача да спре автомобила. Ако шофьорът не успее да спре навреме, системата автоматично активира спирачките. Мултифункционалната камера със сензор помага и за други функции за активна безопасност като информация за излизане от пътната лента (LDA) и Auto High Beams (AHB), които са включени в пакета на Toyota ‘C-Package’. Continental доставя този сензорен модул за повече от десет модела автомобили Toyota.

Съвременните системи за асистиране на водача помагат както при ежедневните ситуации на пътя, така и при опасни ситуации, когато предупреждават шофьора или се намесват в управлението при необходимост. По този начин тези системи допринасят за намаляване на пътнотранспортните произшествия. Системите за асистиране на водача включват ключови технологии, които са стъпка напред към постигането на Vision Zero на Continental – визия на германската компания за бъдещето на мобилността с безопасни пътища без произшествия. Международният доставчик на технологии за автомобилната индустрия Continental непрекъснато разработва и произвежда системи за безопасност и доставя иновации на производителите на автомобили от цял свят. Според германската компания безопасността не трябва да е само за определен кръг привилигировани, а трябва да е основен компонент в мобилността за всички.

Kai Rühling

Senior PR Consultant & Content Management Passenger & Light Truck Tires EMEA