Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image

Медии

Conti Hybrid HT3 на Continental обраха световните награди за дизайн

18/04/2016

 

Хановер, Германия, 18 април 2016 г. -  Гумите за ремарке на германския производител на гуми и доставчик на технологии за автомобилната индустрия Continental спечелиха две от най-престижните световни награди за дизайн. Conti Hybrid HT3 спечелиха iF Design Award 2016 в категория “Продукти” и престижната "Red Dot: Best of the Best". Нископрофилната Conti Hybrid HT3 впечатли журито от 58 експерти на iF Design Award от цял свят със своите дизайн, иновации, безопасност, съвместимост с околната среда и множество други постижения.

Наградите за продуктов дизайн iF Design Award се провеждат ежегодно от 1954 г. от iF International Forum Design GmbH като отличените продукти са наградени на официална церемония и обозначени с емблемата на iF Design Award. Като част от отличието Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 ще бъде изложена на специалното изложение на iF Design Award в Хамбург.

„Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 победи повече от 5 000 други участници в наградите за дизайн iF Design Award 2016. Ние приемаме тази награда с радост и гордост и признание за високите стандарти, които постоянно прилагаме в разработката на нашите гуми по отношение на представяне, безопасност и ефикасност.“, спедели Константин Бах, вицепрезидент на Гуми за тежкотоварни камиони за EМЕА.

 

След успеха си на наградите iF Design Awards, премиум гумата за ремаркета Conti Hybrid HT3 спечели още едно отличие – престижната "Red Dot: Best of the Best" за своя иновативен дизайн. Това е признание от най-високо ниво за гумата на Continental. “Red Dot”  е една от най-известните и уважавани награди за производствен дизайн в света, която се организира от Design Centre of North Rhine-Westphalia от 1955 г. Всяка година за отличията се борят повече от 17 000 заявки от близо 51 страни. Тази година журито на наградите създаде нова категория специално за нископрофилни гуми с размери 445/45 R 19.5 и 435/50 R 19.5 и отличи гумите на Continental за тяхното несравнимо качество на дизайн и новаторска конструкция.

С Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 Continental предлага изключително издръжлива и икономична гума, специално разработена за товарен транспорт. Регенериративният й каркас подобрява въглеродният отпечатък на транспортните компании и има положителен принос за устойчив и екологично чист транспорт на стоки. Както всички останали гуми на германският производител на премиум автомобилни продукти и технологии, Conti Hybrid HT3 е изцяло разработена от екипа на Continental в отдела за продуктов дизайн в Хановер, който разработва марката, приложението и концепциите за всички видове гуми на Continental. Основна цел на специалистите е да направят визуално разпознаваеми техническите характеристики на гумите чрез техния дизайн. Дизайнерите създават отличителен облик на всяко семейство гуми и благодарение на техния дизайн марката Continental може да бъде разпозната върху всяка отделна гума.

 

Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 притежава висока товароносимост и отличен експлоатационен живот при нисък диаметър. С девет тона натоварване на оста, профилът на гумата позволява оптималното използване на триметровата височина, когато се използва от полуремаркета на мега лайнери. Оптимизираният контур на гумата и балансираното разпределение на тежестта водят до равномерно износване на протектора и удължават нейния живот. Благодарение на намаленото с 15% съпротивление при търкаляне в сравнение с предшественика й, Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 е с етикет “B” за нисък разход на гориво. Това означава, че гумата за ремаркета на Continental намалява разхода на гориво и на къси и на дълги разстояния. 

В момента премиум гумата Conti Hybrid HT3, която е проектирана специално за тежкотоварни камиони, има най-много награди в своята категория.

 

Международното жури на Red Dot отличиха и още една гумат за камиони на Continental - Semperit Runner D2 315/80 R22.5 спечели със своя изключителен дизайн. 

Контакт
Alexander Bahlmann
Kai Rühling

Senior PR Consultant & Content Management Passenger & Light Truck Tires EMEA
Continental AG l Divison Tires

Büttnerstraße 25

30165 Hannover, Germany

+49 (0) 511 938 2370

+49 (0) 511 938 2455

Контакт
Continental Communications / Public Relations Tires EMEA

Continental Reifen Deutschland GmbH

Büttnerstrasse 25

30165 Hanover, Germany