Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image

Медии

Иновативна хибридизация на Continental достига нови стандарти по икономичност

01/08/2016

 

Виена, 01 август 2016 г. –  След като през 2014 г. по време на автомобилния симпозиум във Виена Continental, Ford и Schaeffler завладяха публиката със своя Ford Focus бензинов хибрид, тази година партньорите се завръщат с още по-завладяващо хибридно решение. В австрийската столица тримата иноватори в автомобилната индустрия представиха второ поколение бензинов хибрид, наречен Бензинов Технологичен Автомобил или Gasoline Technology Car - GTC II, който обещава 25% по-ефективен разход на гориво.

 

GTC II представя възможностите на интелигентната 48-волтова хибридна система от последно поколение като обещава подобрение на горивната ефективност с близо 17% и CO2 емисии под 95 g/km в сравнение с референтния модел на NEDC - Новия европейски цикъл на движение. Този референтен модел е високоефективния Ford Focus с 1-литров бензинов двигател GTDI с турбокомпресор, 3 цилиндъра и 12-волтова старт/стоп технология.

 

Най-голямата разлика между GTC II и GTC I е високоефективната интеграция на електромотора с бензиновия двигател и трансмисията, наречена “P2 архитектура“.

 

“Второто поколение бензинов хибрид GTC II демонстрира изключителния потенциал на леките хибриди, където 48-волтовата електрическа система, двигателя с вътрешно горене и останалите компоненти са оптимизирани в една цяла и завършена система,“ каза Хосе Авила, член на Борда на директорите в Continental и президент на отдел Системи за задвижване.   

 

“Ford Focus, оборудван с 1-литров Ecoboost двигател, който е спечелил многобройни награди за международен двигател на годината, предоставя отлична изходна позиция за хибриден автомобил и представя възможностите, който хибридизацията предлага дори за двигател от толкова висок клас. При интеграция на концепцията за GTC II, фокусът е върху цялостното оптимизиране на системите за задвижване,” каза Карстен Вебер, мениджър на отдел Двигатели и системи за задвижване, проучване и иновативен инженеринг във  Ford Европа.

 

Скок в ефективността – следващо поколение 48-волтова технология

 

Електромоторът на GTC II е вграден в цялата система за задвижване чрез ремък, който преминава между двигателя с вътрешно горене и трансмисията. Два съединителя, един над и един под ремъка позволяват на бензиновия двигател да бъде изцяло отделен при необходимост. По този начин електормоторът може да се използва отделно от бензиновия двигател. В резултат на това GTC II подпомага електрическата инерция при постоянна скорост и ниско натоварване, както и електрически старт при стоп-старт шофиране. 

 

Липсата на спирачен ефект на двигателя при намаляване на скоростта означава, че повече кинетична енергия е налична за възстановяване. Също така след като е избегнат преразход, охлаждането е намалено както на двигателя, така и на системите за последваща обработка. Този ефект, който е допълнително подсилен от системата за топлинно управление, вече доказана при GTC I, е голямо предимство за хибридното превозно средство, където фазите на спиране на двигателя представляват сравнително голяма част от цикъла на управление.  И благодарение на използването за първи път на 48-волтов EMICAT електрически катализатор от висок клас на Continental, изгорелите емисии от двигателя са намалени веднага, дори и след дълги фази на престой. Тази стратегия има голяма роля в гаранцията, че GTC II отговаря на строгите изисквания за емисиите според стандарт Euro 6 в (2017/2018).

 

По-висока термодинамична ефективност

 

Подобренията в двигателя с вътрешно горене в GTC II включват по-добро оптимизиране на термодинамичната ефективност с по-висока компресия и двигателен цикъл с късно затваряне на всмукателните клапани (цикъл на Аткинсън), водещи до по-нисък разход на гориво. В същото време турбокомпресора на Continental с радиално-аксиална турбина, който е специално адаптиран към този двигател, дава “пъргавост”, особено при ниски обороти. В комбинация с въртящия момент от електромотора, това осигурява по-голяма гъвкавост при определяне на стратегията на работа на системата и подобрява управляемостта, което повишава и одобрението на потребителите.

Контакт
Alexander Bahlmann
Kai Rühling

Senior PR Consultant & Content Management Passenger & Light Truck Tires EMEA
Continental AG l Divison Tires

Büttnerstraße 25

30165 Hannover, Germany

+49 (0) 511 938 2370

+49 (0) 511 938 2455

Контакт
Continental Communications / Public Relations Tires EMEA

Continental Reifen Deutschland GmbH

Büttnerstrasse 25

30165 Hanover, Germany