Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image

Медии

Continental намалява потреблението на гориво при тежките машини с 6 литра за всеки 100 км

19/09/2016

Със своите иновации за търговски транспортни средства, международната технологична компания и производител на гуми Continental може да постигне намаляване на разхода на гориво с шест литра на 100 км. Това постижение е резултат от комплексно въвеждане на повече от 20 различни технологии, които или наскоро за въведени в серийно производство или са в процес на разработка. С всички тях Continental подобрява ефикасността на търговските превозни средства, намалява въглеродните емисии от тях и разходите при превоз на стоки.  

 

Някои от последните нововъведения, включващи олекотени въздушни ресори, иновативни гуми и по-малък дизелов окислителен катализатор, са изложени на най-значимото изложение за транспорт, логистика и мобилност в родния град на Continental Хановер от 22 септември. По време на International Motor Show Commercial Vehicles Continental ще представи разнообразно и високотехнологично портфолио от решения за управление на парка от тежкотоварни машини. Освен посочените, Continental ще демонстрра вече въведени технологии като електронния eHorizon и ProViu системата от дигитални огледала, всяка от които намалява разхода на гориво.

 

Иновациите създавани от Continental отговарят на новите по-строги регулации в ЕС за по-ниски емисии, потребление на гориво и регулиране на отработените газове като EURO 6, но и адресират предизвикателства пред превозвчите, които се стремят към ниски оперативни разходи и по-голями товари.

 

Новите Conti EfficientPro – супер икономични гуми с етикет “А” от ЕС

 

Една от най-важните технологии, която Continental ще представи в Хановер, са новата линия гуми Conti EfficientPro за задвижваща и носеща ос. Тези гуми със значително подобрено съпротивление при търкаляне, са създадени специално за транспорт на дълги разстояния.

 

При развиването на Conti EfficientPro Continental залага на вече утвърдени технологии, използвани в EcoPlus гумите на компанията. Благодарение на специалните смеси за многопластовата структура на протектора и подобрените показатели при търкаляне, съпротивлението при търкаляне на тези гуми е още повече намалено. В сравнение с Conti EcoPlus, 40-тонно полуремарке оборудвано с Conti EfficientPro на всички оси постига допълнителни икономии на гориво от до 0.64 литра на 100 км. При годишен пробег от 120 000 км, това означава намаляване на емисиите на CO2 с повече от два метрични тона на година.

 

Conti EfficientPro гумите за управляваща и носеща ос са с етикет “А” за най-високо ниво на икономичност.

 

Леки пастмаси заместват стоманата и алуминиума

 

Модерните тежки камиони и автобуси са с голями изисквания за ефикасност и за да се подобри техния капацитет, но с контролирани разходи, капацитета на товароносимост трябва да бъде повишен в рамките на ограниченията за натоварване на осите. Намаляването на теглото не е само заради намаляване на потреблението на гориво и респективно оперативните разходи, но то дава и други предимства като увеличаване на товароподемността на осите на машината. Използването на новите въздушни и олекотени ресори от Continental увеличават с 12-15 кг товароподемността на всяка ос. Тези нови ресори са 75% по-леки от конвенционалните благодарение на използваните специални пластмаси.

 

По-компактен, по-ефективен: катализатор за последваща обработка на отходните газове

 

По време на изложението, Continental ще представи иновативно решение за “свързан” катализатор за обработване на отходните газове при тежки машини. Поставяйки дизеловия окислителен катализатор близо до двигателя, неговия обем може да бъде намален с около 30%. В същото време, използването на новосъздаден субстрат позволява още 20% намаляване на количеството използван материал и теглото на катализатора.

Контакт
Alexander Bahlmann
Kai Rühling

Senior PR Consultant & Content Management Passenger & Light Truck Tires EMEA
Continental AG l Divison Tires

Büttnerstraße 25

30165 Hannover, Germany

+49 (0) 511 938 2370

+49 (0) 511 938 2455

Контакт
Continental Communications / Public Relations Tires EMEA

Continental Reifen Deutschland GmbH

Büttnerstrasse 25

30165 Hanover, Germany