Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image

Медии

PremiumContact 6 на Continental грабна две международно признати награди за дизайн

12/07/2017
PremiumContact 6 30° Web 2000px
  • Летните гуми на Continental за автомобили среден и висок клас спечелиха две награди за дизайн – IF Design Award 2017 както и red dot design award 2017

Новите летни гуми PremiumContact 6 за среден и висок клас автомобили получиха две международно признати награди за дизайн. Журито и в двата конкурса, the IF Design Award 2017 и the red dot design award 2017, награди гумите на Continental за техния особено привлекателен дизайн. Дизайнерът на гуми на Continental, Улрих Бер, който е участвал в разработването на новите гуми, сподели: „Много сме удовлетворени от двете награди, разбира се. Първата мисъл, когато става дума за модерен дизайн на гуми, обикновено е насочена към шарката на протектора. Това е много важен аспект, тъй като тя следва да отговори на постоянно повишаващите се очаквания към сигурността на гумата, управлението и комфорта. Дизайнът на страничната стена обаче също изигра важна роля. Тя не само носи информацията, от която клиентът се нуждае, в повечето случаи по законово изискване, но чрез своя дизайнерски език също така допринася и за идентичността на гумите, които пък от своя страна трябва да се впишат в общия вид на различните продуктови линии“. Двете награди са сред най-престижните признания в областта на индустриалния дизайн в света. Те се присъждат за такива характеристики на дизайна, от които е облагодетелстван крайният потребител. И в двата конкурса, носителите на наградата се избират от независими международни експерти.

iF_DesignAward2017red_l_RGB

Що се отнася и до функционалните характеристики, гумите PremiumContact 6 получиха положителна обществена оценка от самото начало. Освен всичко друго, те спечелиха при теста на летни гуми на списание AutoBild, като постигнаха най-малко спирачно време на мокър и на сух път, оглавявайки класацията сред 51 конкуренти. Присъдена им беше и титлата „Екошампион“ с акцент върху баланса между характеристиките на гумата, свързани с безопасността, и екологичните показатели, отразени на най-високо технологично ниво при съпротивлението при въртене и пробега.

PD2017_RD_line_RGB
Контакт
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39