Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image

Медии

AUTO BILD: PremiumContact 6 е победител в тестване и Eкo-Шампион

10/03/2017
  • Новата лятна гума побеждава 51 конкуренти с балансирано представяне на най-високо технологично ниво
  • AUTO BILD: "Най-добрите характеристики на шофиране на мокри и сухи пътища, динамично представяне с прецизно управление, кратък спирачен път при мокро и сухо време и изключителен пробег."
  • 13 гуми се провалят в теста за проверка на безопасността

В разширения тест на AUTO BILD за летни гуми новият PremiumContact 6 се класира начело още при първия си опит (вижте брой 17/17). Списанието определя PremiumContact 6 като гумата с "най-добрите характеристики на шофиране на мокри и сухи пътища, динамично представяне с прецизно управление и кратък спирачен път при мокро и сухо" и похвали модела за "най-високия пробег". Обобщавайки, експертите пишат: "ясен победител на този тест е новият PremiumContact 6 от Continental. Гумите не се подхлъзнаха в някоя от дванадесетте тестови дисциплини и спечелиха не само цялостния тест, но и титлата "Еко-Шампион".

"Ние сме щастливи от този изключителен начален резултат от теста. Този резултат означава 2 неща за нашите специалисти: признание за свършената работа и мотивация да продължат разработването на решения от най-високо технологично ниво и в бъдеще", каза Александър Балман, ПР директор, пътнически и лекотоварни автомобили в цял свят на Continental.

Стартирайте видеото

AUTO BILD тества 52 модела гуми с размер 225/50 R 17 от европейски, американски и азиатски производители. Тестовото превозно средство беше BMW 3 Series, чийто размер гуми съответстват на голям брой компактни и среден клас автомобили. Списанието предупреди и за 13 модела гуми, които не успяха да преминат теста за безопасност, поради "опасно дълъг" спирачен път.

Новият PremiumContact 6 от Continental съчетава характеристики на безопасност от най-висок клас с високо ниво на комфорт, прецизно управление и грижа за околната среда. За да се постигне това ново ниво на инженеринг, специалистите на Continental разработиха нови съединения и оптимизиран дизайн на протектора, заемствани от високо технологичната спортна гума SportContact 6. Резултатът е създаването на протектор, допринасящ за комфорта на пътуването. От сега нататък, новият модел PremiumContact 6 ще замества постепенно два от своите предшественици - ContiSportContact 5 и ContiPremiumContact 5. В първата си година, новата гума ще се предлага в 70 размера за джанти от 16 до 21 инча за пътнически автомобили и ванове.

Контакт
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39