Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image

Медии

SportContact 6 от Continental печели първо място в теста за спортни автомобили на AUTO BILD

10/03/2017
  • Спортните гуми от Continental печелят с балансирано представяне на най-високо ниво
  • Авто журналисти се съгласяват с "изключителните характеристики на управление"
  • Високи оценки по отношение на спиране на суха, както и управление на мокра и суха настилка

В последния проведен тест на летни гуми, организиран от AUTO BILD sportscars списание (бр. 4/17), гумата SportContact 6 от Continental стана победител за втора поредна година. "Тези премиум спортни гуми печелят с изключителни характеристики на управление на мокра и суха настилка. С прецизното и балансирано динамично управление гумата заслужено заема първото място", пишат експертите. Спортните гуми Continental демонстрират своите способности в общо десет дисциплини. В теста участваха девет гуми с размер 235/35 R 19 от европейски, американски и азиатски марки.

Стартирайте видеото

В отделните тестове моделът на Continental се отличи с балансирано представяне на най-високо ниво, отразено в най-добрите оценки за спиране на суха, както и за управление на суха и мокра настилка. "Бърз, точен и безпогрешен на мокра писта – необходимите качества на всеки победител", обобщиха изпитващите от AUTO BILD sportscars. В теста имаше и оценка "не се препоръчва" за две гуми, главно поради поведението им на мокра настилка. "На теста за управление на мокра пътна настилка китайският претендент се представи плачевно“, оплакаха се журналистите след тестването на този модел.

Със SportContact 6 Continental добавя в своето портфолио изключителна спортна гума в клас UHP (ултра високо представяне), отбелязвайки значителен напредък в сравнение с предшественика ContiSportContact 5 P, най-вече по отношение на представяне, прецизен контрол и управление при стандарт за максимална скорост (V-max одобрение) до 350 km/h.

Техниците на Continental промениха химическия състав на протектора и създадоха нов дизайн на конструкцията на гумата, подобрявайки възможностите за управление на гумите на пътя с цели 14%. Асортиментът на модела се състои от 50 размера за джанти от 19 до 23 инча и непрекъснато се разширява.

Контакт
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39