Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image

Медии

Continental ще инвестира общо 150 милиона евро в своя португалски завод за гуми в Лусадо

07/04/2017
  • Около 100 милиона евро ще бъдат инвестирани в разширяването на производството на автомобилни гуми в Лусадо до края на 2018 г.
  • Изграждането на завод и съоръжения за производството на селскостопански гуми започна през 2016 г., което представлява инвестиция от над 50 милиона евро.
  • Ще бъдат създадени общо 200 нови работни места, като инвестициите показват системно прилагане на дългосрочната стратегия за растеж „Vision 2025“
Nikolai Setzer

Николай Зетцер, член на изпълнителния съвет на Continental AG и Ръководител направление „Гуми“

Continental ще реализира значително увеличение на производствените мощности в своя завод за гуми в Лусадо, Португалия. До края на 2018 г. направление „Гуми“ на компанията възнамерява да инвестира общо 150 милиона евро. Целта е не само допълнително да се увеличи годишната производствена мощност на автомобилни гуми от настоящото ѝ ниво от приблизително 18 милиона единици, но също така в Лусадо да се създаде производствена база за селскостопански гуми. „Ние инвестираме не само в увеличаване на общото производство, но преди всичко в разширяване на нашето производството на гуми с висока производителност и в повторното ни навлизане в сегмента на селскостопанските гуми", обяснява Николай Зетцер, член на Изпълнителния съвет на Continental AG, отговарящ за отдел „Корпоративни клиенти“ и ръководител на направление „Гуми“. „В сектор на гуми, който става все по-разнообразен, ние се стремим да създадем дори по-голяма производствена мощност в сегмента на гуми с висока производителност, за да можем да предложим на нашите клиенти по-широка гама от летни и зимни гуми над 17 инча. С оглед на това, ние се стремим както към по-висока производителност, така и към по-ефективни процеси“, добавя Зетцер. Към днешна дата производството в Лусадо е фокусирано основно върху стандартни гуми за автомобили, микробуси и лекотоварни автомобили.

Плановете за разширяване в Лусадо освен това включват създаване на производствена база за селскостопански гуми в съществуващия обект. Най-важната церемония се състоя през юни 2016 г. и Continental ще инвестира около 50 милиона евро в завода. През следващите три години планът е портфолиото да се увеличи до приблизително 100 различни гуми за селскостопански превозни средства.

Когато новите производствени мощности за автомобилни и селскостопански гуми са готови и функционират, броят на служителите на Continental в Лусадо ще нарасне до общо 2000. „За целия ни екип в Лусадо тези значителни инвестиции представляват важно доказателство за доверието на Continental Corporation в нас“, казва Педро Карейра, Управител на завода Continental в Лусадо. „Те документират факта, че през последните години успешно сме изпълнили множеството различни изисквания, пред които сме били изправени, и осигуряват силна мотивация да продължаваме да го правим през следващите години.“

С тези инвестиции направление „Гуми“ продължава системното преследване на своята стратегия за растеж „Vision 2025“, в контекста на която над 3 милиарда евро са били инвестирани от началото на 2011 г. Чрез разширяване на производствените мощности и инвестиране в научноизследователска и развойна дейност, както и в технологични проекти, целта до 2025 г. е едновременно да се гарантира една от най-добрите позиции на компанията от технологична гледна точка и да се постигне идеален баланс по отношение на нейното производство в световен мащаб и отпечатъка от продажбите. Сред технологичните проекти, предназначени да ускорят към тази цел, направление „Гуми“ са Технологичният център за висока производителност в Корбах и заводът ContiLifeCycle в Хановер-Щьокен, където се осъществяват рециклиране и регенериране на гуми в уникални в световен мащаб интегрирани процеси, както и инвестициите в опитните полета при Контидром, близо до Хановер, и в Увалде, Тексас.

Контакт
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39