New content item

Завръщане към бизнеса с гуми за селскостопански машини

Continental представя първа гама собствени премиум радиални гуми

06/09/2017
Production Site

Производствените мощности са изградени съгласно изискванията за ергономичност, където двигателните устройства са използвани за транспортирането на гумите за селскостопански цели.

• Първите стандартни гуми Tractor70 и Tractor85 вече са в продажба, предстои разширение на портфолиото през следващите няколко години
  • Висококачествено производство в Лузада, Португалия
  • Десетилетия опит в бизнеса с гуми за селскостопански машини и специализирани гуми осигуряват солидна основа
  • Комуникационна кампания, насочена към фермерите

Хановер/Лузада, 5 септември 2017 г. Continental се завръща в бизнеса с гуми за селскостопански машини с първите си премиум радиални гуми за селското стопанство от новото си портфолио. „Завръщането в бизнеса с гуми за селскостопански машини е важна стъпна за нас по пътя на развитие на отдела за гуми“, заяви Николай Сетцер – член на Изпълнителния борд на Continental AG и ръководител на отдела за гуми. „През последните няколко години успяхме успешно да разширим бизнеса със специализирани гуми с представянето на гуми за пристанищни машини и гуми за булдозери. Портфолиото от гуми за селскостопански машини допълва продуктовата гама от гуми за офроуд използване.“

Здрави стандартни гуми Tractor70 и Tractor85 за максимална ефективност на селскостопанските машини

С Tractor70 и Tractor85 Continental представя два модела стандартни гуми за трактори. И двата модела гуми показва изключителна здравина и издръжливост, като същевременно гарантират високо ниво на комфорт при шофиране, плавно управление и сцепление на земя. Те разполагат с нова технология на ръбовете и са изработени от иновативен материал с найлонови нишки, който предстои да бъде патентован под името N.flex. Гумите имат етикет „Engineered for Efficiency“ (Проектирани за висока ефективност), което означава, че са проектирани да увеличават производителността на селскостопанските машини и качеството на работата им, като същевременно намалява използваните ресурси. След представянето на стандартните гуми Tractor70 и Tractor85 портфолиото от гуми на Continental ще бъде разширено до общо 100 размера до 2019 година.

Производство в Лузада с модерни производствени технологии

Едновременно с излизането на пазара на Tractor70 и Tractor85 Continental стартира и производство на гуми за селскостопански машини в обекта си в Лузада. Модерното производствено съоръжение е изградено за по-малко от две години с инвестиция от 49,9 милиона евро. То се намира до производственото съоръжение за гуми за пътнически автомобили, което е едно от най-ефективните в Continental Group. Continental изгради също и център за тестване и развитие в новия обект за производство на гуми за селскостопански машини, в който тези гуми се тестват за качество и се разработват допълнително.

Повече от 70 години опит в производството на гуми за селскостопански машини

Завръщането на Continental в бизнеса с гуми за селскостопански машини ще разчита на собствените познания на компанията за развитието, производството и разпространението на специализирани гуми. Същевременно производителят на гуми се ползва от десетилетия опит в бизнеса с гуми за селскостопански машини: първите гуми са произведени през 1928 година, а до 2004 година радиални гуми се произвеждаха в чешкия град Отроковице. Поради тази причина Continental продължава да се радва на добра репутация на пазара.

Със сърце и земя: Кампания, насочена към фермерите

Комуникационната кампания, съпътстваща представянето на пазара, съчетава страст с технически опит и иновации, и отразява силната насоченост на Continental към клиента. Тя набляга на отдадеността на фермерите към работата им и подчертава земята като източник на жътвата и добива на фермерите, и как тя се защитава оптимално от гумите Continental.

Anika Hannig

PR & Marketing Communications Manager