You are currently at our Bulgaria website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations



Технически данни

Отлично поведение на сняг за изключително удоволствие от шофирането.

Благодарение на специалната конструкция на грайферите за сцепление и новопроектираните жлебове за сняг, съединяването със снега значително увеличава сцеплението и комфорта на покрити със сняг пътища. 

Най-доброто спирачно поведение за максимална сигурност през зимата.

Блоковете на ръба са разделени само чрез тънки латерални жлебове, които формират твърд ръб поради спирачните сили. Това води до по-къс спирачен път, особено при спортно шофиране в зимни условия.  

Превъзходно поведение при управление върху суха настилка за най-голяма прецизност на завиване.

По-широките и по-големи блокове на външния борд увеличават контактната повърхност, в резултат на което се получават по-големи размери за максимален контрол и по-голяма прецизност на завиване по сухи зимни пътища.

Изключително ниско триене при търкаляне за намален разход на гориво.

Поради комбинацията си от иновативна смес, профили и конструкция, WinterContact™ TS 860 S ефективно намалява триенето при търкаляне за по-голяма икономия на гориво – без да прави компромис със сигурността.



Технологии

Системата SSR представлява технология за движение със спукана гума (runflat), разработена от Continental най-вече за нископрофилни гуми, съвместими с всички стандартни джанти. Принципът на SSR се основава на „самоносещата“ подсилена страница. По този начин, в случай на спукване, се предотвратява прищипването на страницата между пътя и джантата, както и излизането на гумата от джантата, което прави резервната гума излишна.  Отпадането на необходимостта от носене на резервна гума означава намаляване на теглото, което подобрява горивната ефективност. Така се освобождава и до 80 литра допълнително свободно място в багажника. Монтажът на четирите позиции е силно препоръчителен, ако не и вече задължителен по закон, а ремонтът на гумата не е разрешен.

SSR и други технологии са приложими за конкретни продуктови гами/размери.

SSR

ContiSilent™ е технология за намаляване на шума от гумата, разработена от концерна Continental. Тя намалява шума в автомобила при движение на всякаква настилка. Гумите ContiSilent™ са снабдени с абсорбиращ слой полиуретанова пяна, прилепен към вътрешната страна на протектора. Структурата на тази пяна не се променя под влияние на температурата. ContiSilent™ спомага за намаляването на шума в автомобила с до 9 dB(A), в зависимост от типа автомобил, скоростта на шофиране и повърхността на настилката. 

ContiSilent и други технологии са приложими за конкретни продуктови гами/размери.

ContiSilent

За изтегляне

pdf 1 MB


Все още имате въпроси?

Просто попитайте.

С радост ще отговорим на всички ваши въпроси и ще ви подкрепим с нашия опит в областта на гумите.




Търсите дилър?