Новата WinterContact TS 860 S осигурява „ледена“ ефективност

13/09/2017
  • Нова зимна гума за спортни автомобили и мощни луксозни седани ще се предлага в дилърствата от есента
  • Специализирана зимна гума, последователно проектирана с мисъл за безопасност и спортно шофиране
  • Очаквани одобрения от водещи европейски производители на автомобили
WinterContact™ TS 860 S

Хановер, септември 2017 г. С новата WinterContact TS 860 S Continental представя зимна гума за спортни и мощни автомобили, създадена за динамично шофиране. WinterContact TS 860 S ще се предлага на пазара за следпродажбено обслужване, както и като оригинално оборудване, като Continental възнамерява да предложи на производителите на автомобили техни собствени персонализирани версии с различни характеристики на управление на най-високото ниво. Новата гума осигурява отлична ефективност по отношение на спирачния път и управление на сухи пътища, както и при поведението на сняг. За предстоящата зима новата WinterContact TS 860 S ще бъде произведена в 14 размера. Гамата ще включва диаметри от 18 до 21 инча, с одобрения за скорости до 270 км/ч.

С новата WinterContact TS 860 S Continental отговаря на многото различни нужди на производителите и шофьорите на мощни автомобили. Така че при разработката на гумата фокусът беше преди всичко върху къси спирачни пътища и прецизно управление на сухо, както и най-добри в класа характеристики при управление. Зимният специалист постига своя къс спирачен път чрез „спирачен жлеб“ – широк прорез през центъра на протектора, който осигурява голяма повърхност, с която да се изгради сцепление. Стабилни и широки раменни блокове предоставят максимално сцепление за прецизни реакции при управление, докато многото канали в протектора и ламелите в блоковете „захапват“ добре снега и позволяват спортно шофиране дори по типични зимни пътища. За сектора за следпродажбено обслужване Continental е подготвила смес, която предоставя голяма гъвкавост дори през зимата. В сферата за оригинално оборудване Continental възнамерява да отговори на специфичните и различни нужди на автомобилни производители като Audi Sport GmbH, BMW M Gmbh, Mercedes-AMG и Porsche с персонализирани каучукови смеси за всеки конкретен автомобил.

Тази нова високоефективна зимна гума поема щафетата от двата модела с върхови показатели – ContiWinterContact TS 830 P и WinterContact TS 850 P, които постигнаха отлични резултати в най-различни тестове, проведени от автомобилни списания и клубове. Двата предшественика бяха и доста популярни като оригинално оборудване. Например TS 830 P беше одобрена за използване от 104 производителя, докато TS 850 P, със своята по-малка моделна гама, получи почти 50 одобрения. Още преди дебюта си на пазара, новата WinterContact TS 860 S вече се тества за одобрение от водещи европейски производители на автомобили.

Страничната стена на новата зимна гума показва не само името на продукта и многото задължителни идентификационни маркери, но също така и стилизиран кариран флаг от лятната гума SportContact 6 в сегмента U-UHP, както и познатия мотив със снежинка, който е видим и върху други зимни гуми от Continental. Гумата покрива всички необходими тестове за символа „тривърха планина със снежинка“, който всички одобрени зимни гуми, дебютиращи на пазара от тази зима нататък, трябва да носят. В етикета за гумата на ЕС новата гума постига оценка Група C за сцепление на мокра настилка и, в зависимост от спецификацията, Група B, C или E за съпротивление при търкаляне. По отношение на оценката за шум тази много тиха гума беше наградена с черния символ с две чертички.

При дебюта на пазара Continental първоначално ще разполага с 14 размера, налични за 18 до 21-инчови джанти, шест от които ще включват Runflat технология SSR, както и технология ContiSilent за особено тихо движение. WinterContact TS 860 S ще се предлага с широчини между 225 и 315 милиметра с коефициенти на съотношение между 60 до 30% и одобрени скорости до 270 км/ч (скоростен индекс „W“).

Kai Rühling

Senior PR Consultant & Content Management Passenger & Light Truck Tires EMEA