Continental стана официален партньор на „Тур дьо Франс“

04/12/2017

• Кристиан Прюдом, генерален директор на „Тур дьо Франс“, и Николай Зетцер, член на изпълнителния съвет на Continental AG, отговарящ за „Корпоративни покупки“ и ръководител на подразделението за гуми, се договориха за споразумение за спонсорство
  • Continental ще предоставя гуми за всички официални помощни автомобили и мотоциклети за Обиколката на Франция
  • Производителят на гуми има дълги традиции в разработването и производството на високотехнологични гуми за „Тур дьо Франс“ и много други колоездачни състезания по целия свят

От началото на новата година Continental ще бъде официален партньор на „Тур дьо Франс“. Споразумението за спонсорство беше официално потвърдено от Кристиан Прюдом, генерален директор на „Тур дьо Франс“, и Николай Зетцер, член на изпълнителния съвет на Continental AG, отговарящ за „Корпоративни покупки“ и ръководител на подразделението за гуми.

Николай Зетцер, член на изпълнителния съвет на Continental AG, отговарящ за „Корпоративни покупки“ и ръководител на подразделението за гуми (в средата) заедно с Кристиан Прюдом, генерален директор на „Тур дьо Франс“ (вторият отдясно).

Nikolai Setzer, Member of the Executive Board of Continental and Head of Tire Division

„За Continental това да стане официален партньор е следващата логична стъпка в нашия ангажимент към разработването и производството на високотехнологични гуми за състезателни велосипеди – гуми, които се използват и в „Тур дьо Франс“, подчерта Зетцер на церемонията в Париж. „Чрез този ход демонстрираме нашия отличен опит в производството на гуми в една уникална обстановка от световно значение – състезание по колоездене, което не само изисква изключителна безопасност, но също така задава референтни стандарти по отношение на съпротивлението при търкаляне и теглото.“ Само миналата година девет отбора, състезаващи се в „Тур дьо Франс“, използваха гуми на Continental, включително победителя в надпреварата Крис Фрум.

Генералният директор на „Тур дьо Франс“ Кристиан Прюдом добавя: „За нас е чест да приветстваме Continental в „Тур дьо Франс“ – компания с международен статут и над 145-годишно ноу-хау на лидер в своя сектор. Много символично е, че Continental желае да бъде асоциирана с най-голямо колоездачно състезание на света. Ангажиментът от страна на организаторите A.S.O. по отношение на сигурността в колоездачните надпревари, комбиниран с проучванията на Continental за разработване на все по-ефективни гуми, потвърждават ценностите и логиката зад това партньорство. Гумата е единствената точка на контакт между велосипеда и пътя и следователно е ключов елемент в практикуването на този спорт.“

От 2018 г. нататък, за първоначален пет годишен период, Continental ще има силно присъствие на най-тежкото колоездачно състезание в света. Всички официални помощни превозни средства на „Тур дьо Франс“ – автомобили, микробуси и мотоциклети – ще бъдат оборудвани с гуми Continental.

press-contact-image-luka-maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме предоставянето на най-добрата работа с нашия сайт. Щракнете тук, за да разберете повече или променете настройките на Вашите бисквитки