Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image

Медии

Забележително двойно събитие: Continental представя зимните гуми WinterContact TS 870 и WinterContact TS 870 P

03/05/2021
  • По-иновативни: усъвършенствана каучукова смес Cool Chili и нов дизайн на шарката на протектора
  • По-безопасни: изключителна ефективност през зимата и отлични свойства при мокра настилка
  • По-устойчиви: по-малко съпротивление при търкаляне и значително увеличение на пробега

Хановер, Германия, 3 май 2021 г. Отчитайки промените в техническите показатели на съвременните автомобилни гуми през последните години, бихме ви простили, ако смятате, че почти няма възможност за по-нататъшни подобрения. Всъщност WinterContact TS 870 и WinterContact TS 870 P на Continental доказват точно обратното: все още има възможност за квантови скокове в технологията на гумите.

Continental_PP_Wintercontact_TS870_1

WinterContact TS 870 е наследникът на доказаната WinterContact TS 860, бурно приветствана от търговската преса, и следва своето развитие, като комбинира изключителна ефективност през зимата с отлични свойства при мокра настилка.

Гумите WinterContact TS 870 − за автомобили до среден клас

Наследникът на доказаната WinterContact TS 860, бурно приветствана от търговската преса, следва своето развитие, като комбинира изключителна ефективност през зимата с отлични свойства при мокра настилка, а същевременно представя убедителни екологични качества – например допълнително намаление на съпротивлението при търкаляне и увеличение на пробега. Независимо от това WinterContact TS 870 е изцяло нов продукт, разработен практически от нулата по отношение на своята конструкция, дизайн на шарката на протектора и състав на каучуковата смес. Резултатът е модел, който при пряко сравнение осигурява три процента по-къс спирачен път върху лед и пет процента по-добро управление върху сняг.

Новата WinterContact TS 870 предлага също така подобрения в сцеплението върху сняг, подобрени характеристики при мокра настилка и по-надеждно управление върху суха настилка. Отчитайки противоречивите цели, с които инженерите-разработчици редовно се сблъскват във връзка с характеристиките за безопасност в съпоставка с екологичните норми, напредъкът, постигнат и в двете области, е впечатляващ: Десетпроцентното увеличение на пробега е придружено от намаление на съпротивлението при търкаляне с два процента.

В резултат на това новите гуми впечатляват с изключително балансираните показатели във всички направления – нещо, което крайните потребители отдавна очакват от зимните гуми на Continental. Допълнителното сцепление върху сняг се гарантира от новите триизмерни зацепващи ламели, разположени под възможно най-добрия ъгъл, за да взаимодействат със снега. Тъй като блоковете на протектора навлизат по-дълбоко в снега, те могат да зацепят с него по-ефективно, за да се осигури допълнително сцепление. Допълнителната безопасност се осигурява от дълбоки ламели, разположени успоредно на диагоналните канали. Тези ламели имат голям брой ръбове, което позволява динамичните сили да се прехвърлят по-ефективно и да осигуряват добро сцепление както при движение по права линия, така и в завои със снежна настилка. 

Continental_PP_Wintercontact_TS870_3 Kopie

Гумата WinterContact TS 870 е разработена за модели като VW up!, VW Golf и Citroën C4. Благодарение на тази нова зимна гума от Continental автомобилите от по-висок ценови клас, включително BMW Серия 1 и Серия 3, ще се движат безопасно през студения сезон.

Едно от предимствата на този дизайн за разработчиците беше, че им позволи да създадат още по-големи снежни джобове в протектора. Тези джобове се пълнят със сняг и осигуряват дори още по-добро сцепление. Казано на достъпен език, това е така, защото най-доброто сцепление върху сняг се осигурява не чрез сцепление между контактния участък и снежната настилка, а чрез сцепление между сняг и сняг. Снегът попада в каналите на протектора, където се уплътнява. След това този уплътнен сняг в гумите зацепва със снега на пътя. Колкото по-добре каналите на протектора задържат уплътнения сняг, толкова по-добро е сцеплението. В този случай Continental използва технологията SnowCurve+. Гумите с тази технология се отличават със специална структура на стената на канала, която зацепва с уплътнения сняг в повече от 1000 точки в протектора. Това осигурява по-голямо сцепление и прави по-добро предаването на спирачните сили – особено при завиване.

За да намали допълнително спирачния път по хлъзгави зимни пътища, Continental е увеличил броя на блоковете на протектора в контактния участък на WinterContact TS 870 с цели десет процента. Ръбовете и ламелите в тези блокове изпълняват ролята на чистачките на предното стъкло, като разпръскват бързо разтопения сняг и осигуряват добро сцепление върху заледена настилка.

Continental_PP_Wintercontact_TS870_2 Kopie

WinterContact TS 870 се характеризира с V-образен протектор, който е възприет от много производители на гуми.

WinterContact TS 870 се характеризира с V-образна шарка на протектора, която е възприета от много производители на гуми. Едно забележително нововъведение тук обаче е, че основните V-образни канали отиват към един вълнообразен централен канал, минаващ около цялата гума, придавайки на новия зимен продукт на Continental съвсем различен външен вид от този на повечето негови конкуренти. Но това съвсем не е всичко. Чрез комбинация от Hydro Grooves и централния канал разработчиците са постигнали още по-бързо изместване на водата при шофиране в дъждовно време. Това гарантира още по-ефективна защита срещу аквапланинг и осигурява допълнително подобряване на спирачните характеристики върху мокри настилки. Друг фактор, който помага за постигането на по-къс спирачен път, е новоразработената смес на протектора, която както и при предишния модел нарекохме каучукова смес Cool Chili. Тази смес съдържа различни специални каучуци, което гарантира по-добро сцепление и по-къс спирачен път върху мокра настилка.

Тайната на подобрените екологични свойства на гумата се крие преди всичко в полимерната смес. Оптимизираната плътност на омрежване осигурява по-голяма гъвкавост, подобрявайки качеството на контакта между гумата и настилката. По този начин се намалява износването на гумите и се увеличава пробега на гумата. Същевременно сместа Cool Chili намалява съпротивлението си при търкаляне, намалявайки разхода на гориво, а оттам и емисиите на CO2.

Гумата WinterContact TS 870 е разработена за модели като VW up!, VW Golf и Citroën C4. Моделите от по-висок ценови клас, включително BMW Серия 1 и Серия 3, ще се движат безопасно през студения сезон благодарение на тази нова зимна гума от Continental. Продуктовата гама първоначално включва 19 размера за 14 до 17-инчови джанти с отношение височина-широчина на профила между 45 и 65 и широчини от 175 до 225 милиметра – някои с борд за защита на джантата и/или XL маркировка, показваща по-голяма товароносимост. През следващата година Continental ще добави още 45 размера към продуктовата гама. Тези гуми са одобрени за скорости до 240 км/ч.

wintercontact 870P

Continental постепенно ще въвежда WinterContact TS 870 P като наследник на TS 850 P. Подобно на „по-малкия брат“, Continental използва за WinterContact TS 870 P подобрена каучукова смес Cool Chili, а също и Hydro Grooves.

Гумите WinterContact TS 870 P за автомобили среден клас и SUV

Continental постепенно ще въвежда WinterContact TS 870 P като наследник на TS 850 P.

Подобно на „по-малкия брат“, за WinterContact TS 870 P Continental използва подобрена каучукова смес Cool Chili, а също и Hydro Grooves. За да осигурят допълнителна безопасност за водачите, които монтират по-широки гуми, разработчиците са избрали да се откажат от конвенционалния V-образен протектор. Вместо него, в WinterContact TS 870 P Continental се е спрял на по-твърда конструкция с четири големи периферни канала, минаващи между редиците от блокове на протектора. Тази иновативна конструкция на протектора, която е много различна от предшественика си, предлага големи предимства – особено при мокра настилка. Тя много бързо измества водата от контактния участък, което води до по-добро управление, по-къс спирачен път и ефективна защита срещу аквапланинг.

В сравнение с доказания предшественик на тази гума, разработчиците са постигнали четири процента подобрение при спиране на мокра настилка и осем процента подобрение на характеристиките при аквапланинг − без да нарушават нейните показатели в други отношения. Подобрения от пет процента при спиране върху лед, шест процента при шофиране върху суха настилка и шест процента при шофиране върху сняг наистина заслужават специално внимание. Тази нова зимна гума на Continental представя също и убедителни екологични показатели: Двупроцентното намаление на съпротивлението при търкаляне е в тясна връзка с 16-процентното увеличение на пробега.

Continental_PP_Wintercontact_TS870P

За да осигурят допълнителна безопасност за водачите, които монтират по-широки гуми, разработчиците са избрали в WinterContact TS 870 P да се откажат от конвенционалния V-образен протектор. Вместо него, в WinterContact TS 870 P Continental се е спрял на по-твърда конструкция с четири големи периферни канала, минаващи между редиците от блокове на протектора. Тази иновативна конструкция на протектора измества водата от контактния участък много бързо.

Продуктовата гама първоначално включва 52 размера за пътнически автомобили и SUV за 16 до 21-инчови джанти с отношение височина-широчина на профила между 35 и 65 и широчини от 205 до 255 милиметра – много от тях с борд за защита на джантата и/или XL маркировка, показваща по-голяма товароносимост – и с одобрения за скорости до 270 км/ч. Това прави WinterContact TS 870 P идеалното решение при монтаж на нови гуми на седани, SUV и спортни автомобили като Audi TT. Твърдата конструкция на гумата също я прави отличен избор за по-тежки модели с електрическо задвижване.

Първоначално Continental възнамеряваше да пусне тези две нови зимни гуми поотделно, една след друга. Пускането на продукта WinterContact TS 870 беше обявено за миналата година, но бе отложено за 2021 г. поради пандемията от COVID-19.

Контакт
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39