Новата спортна гума на Continental стартира с 42 артикула с размери от 19 до 23 цола

08/09/2021
  • Новата SportContact 7 ще бъде налична в търговската мрежа от есента
  • Подходяща за компактни спортни автомобили, лимузини, спортни автомобили и супер спортни автомобили, както и тунинговани автомобили
  • Очакват се разрешителни за първоначално оборудване

Хановер, 8 септември 2021 г. Със SportContact 7 сега Continental разполага с нова високоефективна гума за спортни автомобили. От тази есен ще бъдат на разположение общо 42 артикула с размери между 19 и 23 цола, а обхватът на доставките ще бъде допълнително разширен през следващата година. „С новото поколение SportContact ние правим много безопасно, ориентирано към управлението предложение с голям пробег за шофьори, които искат да бъдат по-спортни“, казва Ено Стратен, ръководител на отдел „Стратегия, анализ и маркетинг на гумите“, EMEA, в Continental. „Нашият нов продукт ще бъде флагманът и първият представител на нашето седмо поколение летни гуми, което ще бъде пуснато на пазара през следващите няколко години.“ Според Стратен Continental отдава голямо значение на най-високото ниво на съвършенство във всички критерии за ефективност, за да се осигури максимално удоволствие от шофирането, съчетано с максимална безопасност и устойчивост в областта на гумите UUHP (сегмент с високоефективни гуми).

Стартирайте видеото

Новата SportContact 7 е наследник на изпитана, популярна спортна лятна гума. Откакто стартира преди шест години, тя спечели различни тестове на списания – включително на sport auto и AutoBild sportscars – и получи най-добрите препоръки. Водещи европейски производители на превозни средства монтират в заводите си гуми от семейството на SportContact.

Заедно с двата други актуални модела летни гуми базираният в Хановер производител на гуми покрива почти 95 процента от търсенето на пазара с наличните модели. „Това ни позволява да оборудваме с гуми почти всички автомобили, джипове и микробуси в Европа – съобщава Стратен. – С новата SportContact 7 освен това имаме и продукт, който може да бъде в крак със съвременното развитие на пазара.“ Така през последните 15 години автомобилите не само са станали с около 10 процента по-тежки, но и двигателите им през този период са станали по-мощни с почти 30 процента. В същото време емисиите на CO2 на автомобилите са намалени с 30 процента. „Тъй като всички артикули на новата гума имат повишена товароносимост според стандарта XL, ние можем без никакви проблеми да оборудваме и по-тежки автомобили, а с новата SportContact 7 в момента подкрепяме тенденцията към по-голяма устойчивост – обяснява той. – В края на краищата тя не само е със значително увеличен пробег, но и с класификацията си в класа „C“ за горивна ефективност на етикета на гумите на ЕС предлага и една от най-ниските стойности в сегмента на UUHP. Това прави SportContact 7 безопасен и правилен избор за всички спортни превозни средства – независимо дали са с конвенционално или с електрическо задвижване."

SportContact 7 е разработена за автомобили със спортни характеристики до супер спортни автомобили. Гамата от превозни средства е широка: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio е точно толкова част от нея, колкото и серията RS от Audi и спортното BMW от M GmbH. Тя включва и компактни модели като Ford Focus III RS или Mini Cooper S Clubman. Подходящи размери се предлагат и за Porsche 4 S GT, превозни средства от AMG, Lamborghini и McLaren. А също и за тунинговани автомобили като например Brabus S 65 Rocket 900 Coupé се предвиждат подходящи размери на SportContact 7.

За виртуалната SportContact 7 360 ° панорамна обиколка, щракнете тук: SportContact7

*Източник: www.acea.auto