Continental ще доставя гуми за новия Volkswagen ID.3

14/11/2019
EcoContact 6
  • Гумите Continental ще бъдат фабрично монтирани към новия електрически автомобил на Volkswagen
  • Летните и зимните гуми са адаптирани за конкретните изисквания на електрическия автомобил
  • Също така е одобрена и технологията ContiSeal за автоматично уплътняване на спукване

Хановер, 14 ноември 2019 г. Гумите Continental ще бъдат фабрично монтирани към наскоро представения Volkswagen ID.3. Volkswagen одобри 18 и 19-инчови джанти за летни и зимни гуми. Лятната гума EcoContact 6 и зимният специалист WinterContact TS 850 P са адаптирани да отговарят на конкретните изисквания на ID.3. Като електрически автомобил, ID.3 ще се движи с гуми с ниско съпротивление при търкаляне, които пестят енергия, за да се осигури максималния възможен диапазон между зарядите; с нисък шум от гумата/пътя за удобство на пътниците и с аеродинамичен дизайн на страничния борд, които помагат на аеродинамичното съпротивление да бъде сведено до минимум. Летните и зимните гуми също така са с технология ContiSeal. ContiSeal автоматично и надеждно затваря спуквания с диаметър до пет милиметра в протектора на гумите, с което елиминира приблизително 90 процента от всички спуквания. Корпорацията Continental също така снабдява бордовия сървър, който предоставя свързаност на електрическите ID. модели на Volkswagen.

Volkswagen_ID3