Continental превръща телефона в ключ за новата Е-класа на Mercedes-Benz

05/12/2016

Continental превръща телефона в ключ за новата Е-класа на Mercedes-Benz

Регенсбург, 5 декември 2016 г. –  Феновете на новата Е-класа на Mercedes-Benz може да забравят за батерии, зарядни устройства и всякакви други кабели. Международната технологична компания и производител на гуми Continental въвежда за първи път в новата Е-класа своя Multifunctional Smart Device Terminal, чрез който водачите вече ще могат да зареждат и управляват безжично своите устройства и функции на автомобила.

Новата система на Continental позволява интеграция на почти всички видове смартфони с автомобила и неговите системи и ще допринесе значително за по-безопасното и удобно управление на вече множеството функционалности в модерния автомобил.

За да свърже безжично телефона си към своя Mercedes-Benz Е-класа, водача просто трябва да постави устройството на мястото му в централната конзола и да активира NFC функцията на своя смартфон. NFC технологията, която Continental използва, превръща телефона в дигитален ключ за автомобила с по-сигурна идентификация. За да стартира двигателя, водача просто трябва да постави смартфона си на терминала и да натисне старт-стоп бутона.

vernetzung_en-data

Терминала поддържа и безжично свързване с външната антенна мрежа на автомобила, така че водача да може да приема сигнал с многократно по-добро качество при транфер на данни и разговор по телефона.

Напрактика всяко мобилно устройство може да бъде дистанционно зареждано в новата Е-класа, ако работи според международния Qi стандарт. Безжичното зареждането осигурява същото напрежение както през USB кабел и следователно изисква почти същото време за зареждане.

"Всички от развойния ни екип са много щастливи, че нашия Multifunctional Smart Device терминал е въведен в такъв иновативен и висококачествен автомобил като Е класата на Mercedes-Benz”, отбеляза Андреас Волф, ръководител на подразделението за шасита и сигурност в Continental. “Това е първо по рода си устройство и водачите ще могат да се насладят на пълна интерграция на мобилните им устройства с автомобила при най-високи бизнес стандарти на услугите.“

Kai Rühling

Senior PR Consultant & Content Management Passenger & Light Truck Tires EMEA