Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image1_lg

Технология

ContiSilent™ – гумата, намаляваща шума в автомобила.

Тишината също е звук. Един луксозен звук.

topic_intro_image1

ContiSilent™ представлява технология, разработена от Continental за намаляване на нивото на шума от гумите.

Бързи факти

  • По-малко шум в автомобила при движение на всякаква настилка  
  • ContiSilent™ работи при всякакви атмосферни условия 
  • Особеностите и характеристиките при движение остават непроменени 
  • Без негативно влияние върху живота на гумата, натоварването и скоростта
  • Същият начин на монтаж и складиране, както при стандартните гуми

Технически особености.

По-малко шум, повече спокойствие.

ContiSilent™ е технология за намаляване на шума от гумата, разработена от концерна Continental. Тя намалява шума в автомобила при движение на всякаква настилка. Гумите ContiSilent™ са снабдени със заглушителен слой полиуретанова пяна, прилепен към вътрешната страна на протектора. Структурата на тази пяна не се променя под влияние на температурата.

ContiSilent™ спомага за намаляването на шума в автомобила с до 9 dB(A), в зависимост от типа автомобил, скоростта на шофиране и повърхността на настилката. Понастоящем тази технология е достъпна само при летните гуми и може да бъде използвана при всички широко достъпни джанти. Характеристиките на движение, животът на гумите, максималната скорост и натоварването по никакъв начин не са повлияни от тази технология. Препоръчваме инсталиране на гуми със заглушителен слой и на четирите колела. 


Technical details

topic_intro_image1

Гумите ContiSilent съдържат полиуретанова пяна на полиетерна основа. Тя е солидно нанесена в плътно прилепнал слой върху вътрешната част на гумата в областта на протектора.

topic_intro_image1

ContiSilent™ намалява шума в автомобила с до 9 dB(A), дори и при високи скорости. Нивото на намаляване на шума зависи от типа превозно средство, скоростта и повърхността на настилката.