Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image1_lg

EU Tire Label

Етикет на ЕС

Какво ви казва етикетът за гуми на ЕС?

Стартирайте видеото
Image
Нов етикет за ЕС

Нов етикет за ЕС в сила от 1 май 2021 г.

Всички гуми, продавани в Европейския съюз, подлежат на задължително етикетиране на гумите. Нова схема за етикетиране на гуми за ЕС – в сила от 1 май 2021 г. – предоставя по-изчерпателна информация за избраните гуми и обхваща също и гумите за тежкотоварни автомобили. Етикетът предоставя обективна, надеждна и сравнима информация, базирана на три важни характеристики на гумите: съпротивление при търкаляне (и следователно икономичност на гориво), сцепление на мокра настилка и външен шум при търкаляне. Допълнителни пиктограми указват дали гумата е подходяща за тежки условия на сняг (символ 3PMSF) и/или сцеплението ѝ при условия на заледяване, въпреки че последното е приложимо само за гуми за пътнически автомобили.

Новата схема за етикетиране обхваща гуми за пътнически автомобили, автобуси и камиони. За допълнителна информация относно новия регламент на ЕС за етикетиране на гумите посетете официалния уебсайт на Европейската комисия.

Разбирането на етикета за ЕС и пиктограмите му помага на шофьорите или мениджърите на автопаркове да взимат информирани решения относно свързаната с гумите безопасност на пътя, по-ниски емисии на CO2 и по-голяма икономичност на горивото.

Имайте предвид, че икономията на гориво и пътната безопасност зависят до голяма степен от пътните и атмосферните условия, типа автомобил, а също така и от стила на шофиране.

Как да четете етикета на гумата за ЕС

Етикетът на гумата включва лесни за разбиране пиктограми, които предоставят информация за следните три изключително важни аспекта на характеристиките на гумата.