Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image1_lg

Технология

ContiSeal™

Не позволявайте на малко спукване да спре едно голямо пътуване.

ContiSeal™ е технология, разработена за уплътняване на протектора при повреда.

Бързи факти

  • ContiSeal™ намалява последствията от повреда на протектора на гумата: дупки с диаметър до 5 mm (напр. повреда от гвоздей) се уплътняват мигновено, благодарение на уникална технология
  • Постоянно движение и непроменен пробег – без необходимост от незабавно спиране или смяна на гума в банкета (виж техническия инструктаж на гърба на страницата)
  • Неограничена ефективност при шофиране, идентична с тази на гума без технология ContiSeal™ при нормална експлоатация.

За технологията

ContiSeal™ е технология, разработена от Continental, проектирана за уплътняване на повреди в протектора на гумата. В случай на проникване на чужди обекти, като гвоздеи не е необходима незабавна смяна на гумата в банкета и дупките остават уплътнени, дори и при изхвърляне на проникналия обект.

ContiSeal™ е лепкав, вискозен уплътняващ слой. Той е нанесен по вътрешната част на гумата в областта на протектора. ContiSeal™ уплътнява 80% от всички спуквания, като по този начин намалява риска от спадане на гумите. ContiSeal™ са маркирани ясно със символ върху страницата и са съвместими със всички налични стандартни джанти.

Стартирайте видеото
contiseal_movieImage

Технически инструкции:

  • За оптимални условия се препоръчва система за наблюдение на налягането в гумата (TPMS).
  • Не е необходимо да спрете незабавно за смяна на гума. Вашето пътуване може да продължи.
  • При установяване на спукване, гумата трябва да бъде проверена при първа възможност от специалист.

Принцип на действие на ContiSeal

Гумата с ContiSeal™ съдържа лепкав, вискозен уплътняващ слой, който покрива вътрешната част на протектора. Това дава възможност за почти мигновено уплътняване около всеки проникнал обект (с диаметър до 5 mm в областта на протектора), като задържа въздуха, запазва гумата напомпана и осигурява движението на вашия автомобил. 

topic_intro_image1

В случай на спукване на стандартна гума, страницата може да бъде притисната между джантата и пътя, което носи риск от възникване на потенциално опасна ситуация, като напр. гръмване на гумата или измъкване на гумата от джантата.

topic_intro_image1