Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image1_lg

Технология

Гуми с технология SSR™ Runflat

Резервна гума: минус. Свободно място: плюс

topic_intro_image1

Системата SSR представлява runflat технология, разработена от Continental най-вече за нископрофилни гуми, които са съвместими с всички стандартни джанти.

Бързи факти

  • Шофиране до 80 km с максимална скорост 80 km/h в случай на спукване
  • Не е необходима резервна гума
  • Съвместима със стандартните джанти
  • Горивна ефективност (тегло на 4 SSR гуми < 5 стандартни гуми)
topic_intro_image1

Технически изисквания:

Системата SSR представлява технология за движение със спукана гума (runflat), разработена от Continental най-вече за нископрофилни гуми, съвместими с всички стандартни джанти.

Принципът на SSR се основава на "самоносещата" подсилена страница. По този начин, в случай на спукване, се предотвратява прищипването на страницата между пътя и джантата, както и излизането на гумата от джантата, което оставя в миналото резервната гума. 

Отпадането на необходимостта от носене на резервна гума означава намаляване на теглото, което подобрява горивната ефективност. Така се освобождава и до 80 литра допълнително свободно място в багажника. Монтажът на четирите позиции е високо препоръчителен, ако не и вече задължителен по закон, а ремонтът на гумата се забранява.


Технически изисквания:

  • Система за наблюдение на налягането в гумата (TPMS) задължителна
  • Електронен контрол на стабилността (ESC) препоръчителен

topic_intro_image1

Принцип на системата SSR.

Гумата със система SSR има подсилена страница, която при спукване  е предпазена от премачкване и дава възможност на водача да продължи пътя си до 80 km при максимална скорост от 80 km/h.

topic_intro_image1

В случай на спукване на стандартна гума, страницата може да бъде притисната между джантата и пътя, което носи риск от възникване на потенциално опасна ситуация, като напр. гръмване на гумата или измъкване на гумата от джантата.

topic_intro_image1