Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

ABT

ABT и Continental. За ABТ винаги всичко е било въпрос на конски сили.

Първоначално основана през 1896 г. като ковашка работилница, днес семейната компания със седалище в Кемптен (Германия) и ръководена от Ханс-Юрген Абт, е символ на поръчковото производство на автомобили с висока мощност. Компанията от региона Алгой е световен лидер в тунинга на автомобили Audi, VW, Seat, и Škoda.  С многогодишен опит в елитните моторни спортове, ABT предлага перфектното съчетание от мощност и стабилност за дълготрайни вълнуващи преживявания зад волана. В този процес, основен приоритет на компанията е да вземе най-доброто от всеки автомобил – независимо дали посредством оптимизиране на системите за управление на двигателя и получаване на повече мощност от ABT Engine Control, или чрез добавяне на стилови пакети, спортни джанти и изпускателни системи за придаване на по-спортен и динамичен облик на автомобила.

Image
Image

1. Предизвикателства

Ефективност на границите на възможното с постоянно внимание към приятните емоции от шофирането

ABT е една от най-успешните движещи сили при моторните спортове в Германия. Многобройните победи и шампионати подчертават ноу-хауто, придобито от компанията в областта на моторните спортове. Този професионализъм позволява на ABT да предоставя динамични емоции зад волана и успешно да утвърждава своя имидж по пътищата на Германия. 

Image

Съвременните спортни автомобили вече достигат границите на техническите възможности. При ABT всичко се свежда до оптимизиране и мощност, както и предоставяне на спортни емоции от шофирането. Един пример за това е ABT R8 5.2 FSI (с изходяща мощност от 600 конски сили), която демонстрира мощност и увереност на пътя.

Image

2. Ефективност

Авангард в технологичния прогрес

Двете компании работят в тясно сътрудничество при разработката и тестването на гуми, за да гарантират, че те са адаптирани по най-добрия начин към изискванията, наложени от съответните характеристики на автомобилите.

Image

Инженерите и техниците от ABT и Continental непрекъснато обменят опит, за да могат съвместно да продължат да усъвършенстват характеристиките на гумите, независимо дали става дума за спиране на мокри настилки, характеристики при завиване или прецизност и подвижност при шофиране на границите на възможностите на автомобила. Например  ABT RS3 (470 HP) може да достигне максимална скорост от 285 km/h само с гуми ContiSportContact 5P.

Image

3. Успех

Успехи в миналото, визия за бъдещето

Благодарение на съвместните усилия и продължителната обмяна на опит и информация, установени в продължение на много години между ABT и  Continental, характеристиките на гумите за автомобили с висока мощност непрекъснато се усъвършенстват и прецизират.

Това сътрудничество доведе до перфектно приспособени и ефективни гуми за автомобили от всякакви класове и с всякакво приложение.