Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

AC Schnitzer

От 0 до 100 км/ч за 6,9 сек, максимална скорост от 235 км/ч, 190hp/140 kW чиста мощност.

erfolgsstory_acschnitzer_01

1. Предизвикателства

Удоволствие от шофирането и чиста съвест спрямо околната среда: AC Schnitzer 99d

От 0 до 100 км/ч за 6,9 сек, максимална скорост от 235 км/ч, 190hp/140 kW чиста мощност и само 99g/km емисии на CO2. Това въобще възможно ли е? Динамизъм, максимално удоволствие от шофирането и в същото време по-малко емисии - нещо, което може да предложи всеки съвременен сериен автомобил BMW. Това е и истинското предизвикателство, с което известната компания за автомобилен тунинг AC Schnitzer се справи с помощта на своя автомобил 99d concept.

erfolgsstory_acschnitzer_02

Както винаги, предизвикателството беше да се "придаде" високо ниво на спортна визия, но този път почти същият приоритет получи и друга цел: да се демонстрира отговорност към околната среда и на свой ред да се направи кратък преглед на развитието на тенденциите през последните няколко десетилетия.

2. Ефективност

Задвижване по поръчка  

AC Schnitzer 99d използва най-ефективния дизелов двигател на BMW, който произхожда от серията 320d EfficientDynamics edition. От компанията за тунинг в Аахен само леко са "пипнали" мощността, увеличавайки конските сили от 163 hp на 190 hp.

erfolgsstory_acschnitzer_03

Интелигентно намаляване на теглото

Автомобилът е по-лек с невероятните 230 кг, което изцяло се дължи на концепцията за симетрична олекотена конструкция. Литиево-йонният акумулатор и използваните материали, като карбон, магнезий и титан, допринасят за това значително намаляване на теглото. Няма друга толкова лека серия BMW! 

Революционно намаляване на теглото

Цели 35 гр. също са спестени при частите, които се монтират директно върху гумите. Материали от космическата индустрия, както и продукти, произведени по поръчка, като олекотената четирибутална високоефективна спирачна уредба на AC Schnitzer със система за ретракция на предната ос и монолитните високоякостни "ковани" джанти с титаниеви болтове, гарантират както ниско тегло, така и максимална подвижност. 

erfolgsstory_acschnitzer_05

На борда не липсва и Conti.

Continental BLUECO е специална концепция, разработена за AC Schnitzer 99d. Този актуализиран вариант на  ContiSportContact 5P гарантира минимално съпротивление при търкаляне, висока стабилност в завои и скоростен индекс "ZR" за скорости над 240 км/ч.

3. Без компромиси

Без компромиси

Подобрена аеродинамика, намалено тегло, по-малко триене и въпреки това без компромиси в удоволствието при шофиране, което клиентите на AC Schnitzer са свикнали да ценят за повече от 20 години. Предизвикателството е поето и целите са постигнати! И резултатът е толкова успешен, че AC Schnitzer трябваше да измисли ново име за своята новаторска концепция: "Ефективна мощност".

erfolgsstory_acschnitzer_06

С фокус върху същественото, без компромиси в екстрите: разбира се, автомобилът 99d е снабден с всичко необходимо - от модули за безопасност като въздушни възглавници и ESC, до мултимедийни интерфейси (напр. за връзка с бордови компютър и iPhone).

3,8 литра на 100 км за дизелов двигател. Трудно е за вярване, но това е самата истина. Жалкото е само, че тази мечта е осъществена еднократно, тъй като концептът е разработен да служи като технологична "витрина" и не е предназначен за продажба.