Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

Артистът Джулиан Монтаг държи снимка на BMW 2002 от 1974 г.

Арт проектът „Герои на оригиналното оборудване“

Автомобилни икони с гуми на Continental през годините

Two cars that have featured and will feature Continental Original Equipment tires – the 1901 Mercedes 35 PS and 2020 VW ID.3

Тази година Continental се връща назад във времето в почти 150-годишната си история. Обичайно за производител на гуми, всяка глава от тази история е преплетена с производителите, които оборудват автомобилите си с гуми на Continental. От най-ранните моторни превозни средства, поели по обществените пътища, до някои от най-популярните, най-новаторски и най-търсени автомобили, които се произвеждат днес, нашите гуми пишат отново и отново автомобилната история. Тогава, както и сега, някои от най-големите марки се доверяват на технологиите за гуми на Continental, с които да допълнят иновациите си в света на автомобилите.

През 1901 г. Mercedes 35 PS, първият автомобил, произведен от Вилхелм Майбах и Паул Даймлер с името Mercedes, доминира на Седмицата на автомобилните състезания в Ница с пневматични гуми на Continental. През 1925 г. първият Rolls-Royce Phantom е оборудван фабрично с нашите гуми, също като Volkswagen Beetle от 1955 г., Porsche 911 от 1964 г. и Land Rover D90 от 1986 г., както и много други. Днес всеки трети нов автомобил в Европа се движи с гуми на Continental, а много други от цял свят се включват в дългия списък от марки, които използват оригиналното оборудване на Continental. С Volkswagen ID.3, който ще използва гуми оригинално оборудване на Continental през 2020 г., сме готови за бъдещето с електрическо задвижване.

Благодарение на гумите оригинално оборудване Continental стана част от историята на автомобилите и ще продължи да е част от бъдещето на мобилността.

За да почете гумите оригинално оборудване на автомобилите от миналото, настоящето и бъдещето, работещият в Ню Йорк новоизгрял артист Джулиан Монтаг разработи концепции и проектира серия графики на име „Героите на оригиналното оборудване“.

Информация за артиста: Джулиан Монтаг


Отраснал в Бъфало, Ню Йорк, Джулиан Монтаг от много ранна възраст е заобиколен от вдъхновение и има достатъчно пространство, за да разкрие творческия си потенциал. Като описва родния си град, където продължава да живее и работи и днес, той казва: „Бъфало беше почти два пъти по-голям. Бил е много богат през Викторианската епоха, така че архитектурата е величествена. Била е създадена за много по-важен град.“

Заобикалящото го открито пространство може да е допринесло за желанието на Монтаг да работи без ограничения. Картини, фотографии, смесени носители или концептуални творби, визуално изкуство или графичен дизайн, разнообразните аспекти на творческата му практика е невъзможно да бъдат разделени напълно. „Изразните средства преливат едно в друго през цялото време. Дизайнът и изкуството се застъпват до такава степен, че трябва да се развивам и в двете посоки. Всяка идея или картина може да приеме много разнообразни форми.“

Артистичният подход на Джулиан Монтаг към автомобилния дизайн

Като артист Монтаг често отделя години на специфична тема, конкретна идея, основна концепция или миниатюрен детайл, за да ги изследва, анализира и наблюдава, преди най-накрая да създаде своето виждане. Той казва, че отделя твърде много време и се вманиачава, но също така се интересува и запленява от всякакви теми, от пазарски колички до паяци, фалшиви корици на книги и плакати за измислени изложения. Проследява интереса си към автомобилите, които са темата на поредицата „Герои на оригиналното оборудване“, до детските си играчки. „Мисля, че не можеш да не се интересуваш от колите, докато растеш. Като малък опознаваш тези предмети толкова интимно, защото непрекъснато си играеш с тях“.

Автомобилни икони с гуми оригинално оборудване на Continental

Насладете се на колекцията от най-популярните ни модели автомобили, повече от 800 от които са оборудвани с гуми на Continental през последните 150 години: 

Джулиан Монтаг за арт проекта на Continental

Посетихме Джулиан Монтаг в студиото му, за да видим как създава уникалната поредица от автомобилно изкуство и да разберем как ще превърне многобройните и различни коли от последния век във визуално съгласувана и вдъхновяваща галерия от икони на автомобилния дизайн.

Стартирайте видеото
Julian Montague
 
 

Проектантите на автомобили искат предницата им да носи собствена идентичност. Не искат да изглеждат като нечии други, така че тук мога да намеря всички визуални елементи. Опитвам се да ги разделя и да ги сглобя отново в много лесна и елегантна форма.

Джулиан Монтаг
Артистът Джулиан Монтаг кара своя автомобил Saab 900 в Бъфало, Ню Йорк

Монтаг признава и фундаменталната роля, която имат автомобилите за американската мечта. Той казва: „Това е голяма страна и има нещо очарователно в идеята да притежаваш автомобил. Бих могъл да изляза от вкъщи и да шофирам до Лос Анджелис. Не може да се отрече, че колата ти предоставя свобода на движение, което е много вълнуващо. Обичам дългите пътувания, които са класическо американско изживяване.“
Въпреки че не е част от поредицата, той не успява да се въздържи да илюстрира собствения си автомобил, Saab 900. „Автомобилите на Volvo и Saab от 80-те, 90-те и 70-те години имат определено очарование“. „Те не са претенциозни, свързани са със скандинавското усещане за света, което харесвам. Няма други коли, които изглеждат като Saab 900.“

От студиото на артиста за света – къде можете да намерите изкуството

Artist Julian Montague driving through Buffallo, New York, in his car, a Saab 900

Монтаг показва творбите си в музеи и галерии в цял свят. Въпреки че усещането за ретро стилистика обуславя голяма част от произведенията му, начинът, по който взаимодейства със света на изкуството, както и със света като цяло, е съвсем модерен – използва социалните медии, за да споделя открития и най-новите си творби. „В днешно време не можеш да знаеш как хората ще попаднат на творчеството ти, защото го показваш на света и всичко е толкова глобализирано“, разсъждава артистът. Когато автомобилните му графики бъдат разпечатани като плакати и разпространени сред търговците на автомобили в цял свят, той е готов да достигне до изцяло нова глобална аудитория. Хората, които обичат автомобилните икони и гумите им оригинално оборудване на Continental.

Изтеглете любимия си „Герой на оригиналното оборудване“:

Открийте вашата гума

Най-бързият път към перфектната гума.