Продукти за леки автомобили / Ванове/ 4x4

stage_image1_lg

Защо Continental

Тествани за вашата безопасност

Задаване на стандарти при стандартите.

Image

Преди да влезе в производство, всяка иновация на Continental преминава през интензивни изпитвания. Вече утвърдените и всички нови методи за тестване гарантират пригодността за ежедневна употреба.  Continental използва и разработва все по-напреднали технологии за тестване и измерване, за да предостави завършени и оптимизирани продукти.

Ние тестваме за вашата безопасност – по целия свят

През цялата година ние отново и отново демонстрираме липсата на граници при нашите тестове на гуми на нашите изпитателни трасета в САЩ, Нова Зеландия, Швеция, Испания и не на последно място на нашето вътрешно трасе Contidrom, което е търсено и като референтна писта от независими експерти. 

Следователно всяка една от нашите зимни и летни гуми по целия свят е тествана при всякакви атмосферни и пътни условия. Няма нужда да споменаваме, че всичко това става при използване на най-съвременни тестови методи и измервателни технологии.

140 000 гуми се тестват всяка година на общо 200 милиона километра. Международен екип от професионални тестови пилоти извършва над 67 000 теста и изминава разстояние колкото 500 пъти обиколката на света, преди дадена иновация да бъде одобрена. По този начин Continental гарантира предоставянето единствено на най-сигурните, най-комфортни и най-надеждни решения за мобилност.

Winter Tire Test Research
Image

Първата напълно автоматизирана система за тестване на гуми от Continental.

24 часа на ден 365 дни в годината, с Автоматизирания вътрешен спирачен анализатор AIBA, Continental извежда тестването на гуми на ново ниво. По време на напълно автоматизирания процес в халето на Contidrom, безпилотен тестов автомобил ускорява до скорост от 120 km/h и след това спира върху взаимозаменяеми, хидравлично управляеми пътни настилки със стандартни накладки.  Тестовете могат да бъдат провеждани целогодишно, на мокри и сухи настилки и на отделно заледено платно. Докато тестовете се провеждат независимо от атмосферните условия, Continental е в състояние да предложи най-точната в света процедура за спирачни тестове и да подобри възпроизвеждането на реални условия със 70%. Така може да се отпуснете, уверени, че вашите гуми ще демонстрират отлична спирачна ефективност, без оглед на атмосферните условия, в които шофирате.