Продукти за транспорта

Winter Stage Birdview

Уверено посрещнете зимата.

Европейска награда за устойчиво развитие за завода ContiLifeCycle

През ноември 2013 г. Continental получава европейската награда за устойчив транспорт за своя нов завод ContiLifeCycle в Хановер-Щокен, който комбинира съвременно техническо регенериране на гуми с екологично рециклиране на каучук. Издателската компания HUSS в Мюнхен, предоставя Европейската награда за устойчив транспорт на всеки две години като признание за разработките на индустрията за комерсиални превозни средства по отношение на устойчивите продукти. 

Жури от 7 от най-известните експерти от областта на изследванията, технологиите и транспорта даде отлични оценки на ContiLifeCycle. Оценяването и класирането бяха извършени в три категории:

1. Икономика: оптимизация на процеси и съкращаване на разходи (30%);

2. Екология: оценка на жизнения цикъл на продукта (40%);

4. Социална отговорност: запазване на природните ресурси, опазване на околната среда, както и условията работното място (30%).

Image

В завода за преработване на употребявани товарни гуми се използва технически иновативно и съвременно оборудване за топъл регенерат, което спестява ресурси. При този процес се използват около 50% по-малко енергия и около 80% по-малко вода, в сравнение с производството на нови гуми. Остатъчният материал от остъргването, образуван при процеса на регенериране, се обработва допълнително като каучуков рециклат, който се използва при производството на нови и рециклирани гуми. Това може да спести 7800 метрични тона въглероден диоксид от производствения процес всяка година, тъй като количеството отпадък е намалено с 80%. Регенерираните гуми предлагат същите работни характеристики и съпротивление при търкаляне, както новите гуми.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме предоставянето на най-добрата работа с нашия сайт. Щракнете тук, за да разберете повече или променете настройките на Вашите бисквитки