Продукти за транспорта

Икономичност на гориво, съчетана с отлично поведение на пътя.

Continental с отличие за своята фабрика ContiLifeCycle в Хановер

Image

През февруари 2014 г. специализираното търговско издание Tire Technology International даде специална награда на Continental за рециклирането на каучук от употребявани гуми във връзка с регенерирането на товарни гуми в завода ContiLifeCycle в Хановер.

Давайки висока оценка на завода ContiLifeCycle, членът на журито Джо Валтер, асоцииран професор към Университета в Акрон, каза: „Използването на употребявани каучукови продукти ще доведе до значително намаляване на корпоративния въглероден отпечатък на Continental, като в същото време се произвеждат регенерирани гуми по начин, щадящ околната среда. Тази инициатива за рециклиране и регенериране изглежда печеливша както за потребителите, така и за околната среда.”

„Радостни сме, че нашият завод ContiLifeCycle е обявен за „Иновация на годината в областта на производството на гуми.” – каза Кристиан Сас, който ръководи сегмента за регенериране на автобусни и товарни гуми в Continental.” В това ние виждаме потвърждение, че с нашата уникална в световен мащаб комбинация от рециклиране на каучук и регенериране на товарни гуми, ние намерихме едно устойчиво решение. В продължение на 18 месеца, нашият екип превърна в реалност визията за иновативно решение за регенериране и рециклиране. Резултатът е решение за регенерат, което е по-устойчиво и е достигнало нови нива по отношение на ефективността и работните характеристики на продукта.”

Наградите за иновации и високи постижения в областта на технологиите за гуми са тържество на далновидния стремеж в областта на развойната дейност и производството. Списъкът с одобрените претенденти се съставя на базата на номинации от читателите и редакторския екип на Tire Technology International. След това, той се предава на независимо жури от международни експерти в областта на гумите, които оценяват номинираните и избират победителите. Наградите се връчват всяка година през февруари на церемония, която се провежда в рамките на изложението Tire Technology Expo в Кьолн, Германия.