Продукти за транспорта

Икономичност на гориво, съчетана с отлично поведение на пътя.

Continental е обявен за „Производител на гуми на годината”

Image

През февруари 2014 г. Continental получи наградата на специализираното търговско издание Tire Technology International. Жури от международни експерти обяви Continental за Производител на гуми на годината. Един от членовете на журито, Давид Шау , ръководител на отдела за научни изследвания към Tire Industry Research, сподели следното: „По мое мнение, Continental съчетава глобална стратегическа визия с висококачествени продукти и визия за едно по устойчиво бъдеще. Новият завод в Симтер, САЩ показва ангажираност към глобалното бъдеше, като в същото време „машината-ураган” е израз на желанието за редуциране, повторна употреба и рециклиране. Междувременно, техните продукти за леки автомобили и камиони, продължават да получават широкото одобрение на организаторите на независими тестове и спедиторските компании. 

„Щастливи сме да бъдем номинирани за производител на гуми за 2014 г, каза Николай Зетцер, член на Управителния съвет на Continental, отговорен за дивизия Производство на гуми. „Тъй като нашата дивизия „Гуми” в момента се намира в средата на своя път към реализирането на нашата Визия 2025, тази награда идва в най-подходящия момент. Това е отлична оценка за нашия глобален екип за успешното изпълнение на нашия дългосрочен план за растеж, който включва и разширяване на възможностите за провеждане на високотехнологични изпитвания на нашите тестови полигони, както и инвестиции в нови висококачествени продукти, процеси и технологии от най-високо ниво.

Наградите на Tire Technology International за иновация и високи постижения са тържество на далновидния стремеж в областта на развойната дейност и производството. Списъкът с одобрените претенденти се съставя на базата на номинации от читателите и редакторския екип на Tire Technology International. След това, той се предава на независимо жури от международни експерти в областта на гумите, които оценяват номинираните и избират победителите. Наградите се връчват всяка година през февруари на церемония, която се провежда в рамките на изложението Tire Technology Expo в Кьолн, Германия.