Продукти за транспорта

Икономичност на гориво, съчетана с отлично поведение на пътя.

ContiLifeCycle в Америка

Днес Continental има повече от 30 оторизирани дилъри на ContiTread в Канада, САЩ, Мексико, Еквадор, Чили и Бразилия. За да задоволи пазара, фабриката за плоски, предварително вулканизирани протектори в Морелиа, Мексико ще трябва да произведе повече от един милион протектора ContiTread за пазарите в Америка. Но бъдещите планове за региона са още по-мащабни.

Image

„Нашата цел е да допълним нашите лицензи за ContiTread и да предложим цялостна продуктова оферта, която да позволи на дилърите да развият своя бизнес с първокачествени продукти, инженеринг, технически асистанс, както и с експлоатационна поддръжка.” – обяснява Джон Барнс, мениджър ContiLifeCycle за Америка. За резултатни и ефективни операции при регенериране, скоро ще бъде предложен собствен софтуер за цеховете за регенерат, както и ContiMachinery – машинно оборудване за цехове за регенерат, проектирано от Continental така, че да отговаря на най-строгите изисквания в областта. Желанието на Continental е да бъде и единствен източник за консумативи за регенерат в Америка, като предлага повече от 800 артикула, необходими за успешното изпълнение на операциите при регенерат.

Към момента има 18 продуктови линии, които се предлагат в САЩ, Канада и Мексико и 13 в Латинска Америка, които съответстват на новите товарните гуми на Continental като дизайн на протектора и работни характеристики. С въвеждането на новите гуми, те ще бъдат придружени от съвместим ContiTread, така че автомобилните паркове могат да очакват от новата гума едни и същи работни характеристики през целия й живот до финалния цикъл на регенериране. „Благодарение на предимствата в конструкцията на каркаса, при продуктите от нашата серия Generation 3, при подходяща поддръжка, една товарна гума Continental може да се радва на до четири живота – животът на новата гума плюс три регенерата.” – казва Пол Уилямс, управител на Товарни гуми за Америка. Накрая, продуктовото портфолио ще бъде допълнено с ContiTread, който е съвместим с всяка нова гума.

Continental е първият производител на регенерат в Северна Америка който предлага регенерат с „отворено рамо” за монтаж на двигателен мост, който е получил одобрение от транспортното сдружение SmartWay на Агенцията за защита на околната среда на САЩ за ниско съпротивление при търкаляне. Той е и първият производител, изпратил своите продукти за програмата за сертифицирани технологии на SmartWay, за да предложи сертифициран регенерат както за двигателен мост, така и за монтаж на ремаркета. SmartWay представлява публично-частно партньорство между Агенцията за защита на околната среда на САЩ (ЕРА) и компании от транспортната индустрия, което помага на спедитори, превозвачи и логистични компании да подобряват своята горивна ефективност и да спестяват средства.