Продукти за транспорта

stage_CLC_TT

ContiLifeCycle™

ContiLifeCycle™

Нашите гуми живеят по-дълго

ContiLifeCycle

Многото животи на нашите товарни гуми Continental.

Бързи факти

Товарните гуми Continental са проектирани да бъдат изключително икономични през целия им сервизен живот. Цикълът ContiLifeCycle™ започва с новата гума и продължава с нашите първокласни решения за регенериране и управление на каркаса (ContiCasingManagement).


ContiLifeCycle удължава живота на вашите гуми, като по този начин значително намаляват вашите разходи в този сегмент.

Когато купувате регенерирана гума, вие не само облекчавате своя бюджет, но също така помагате и за опазването на околната среда. Повторното използване на каркаса спестява енергия и суровини. Многократното използване на каркаса намалява също и броя на употребяваните стари гуми.

New_Continental_Tires

Нови гуми Continental

Нови гуми Continental - Конструирани за повече от един живот

Не всички пътища са еднакви, като същото важи и за транспорта. Имайки предвид това, ние създадохме товарни гуми Continental, пригодени за уникалните условия на вашата транспортна дейност. Това означава, че те разгръщат целия си потенциал за повишаване на цялостната икономичност на вашите автомобили.

Каркасите на Continental са това, което прави нашите гуми толкова икономични. Конструирани с оптимизирани и изцяло адаптирани подсилващи материали и компоненти на сместа, както и с профил, който най-добре подхожда на съответното приложение, каркасите на Continental постигат изключителна структурна издръжливост. Издръжливост, която се изплаща.

Следователно, каркасите Continental са инвестиция, която си заслужава, тъй като те служат като ценна суровина за регенериране. Чрез рециклирането на каркаса вие не само опазвате световните ресурси, но запазвате и собствения си бюджет. 


Regrooving_CLC

Пренарязване

Пренарязване - Интелигентният начин за продължаване на живота на вашите гуми

Професионалното пренарязване е една разумна възможност за продължаване на живота на гумата, което я прави още по-икономична.

Всъщност, пренарязването се изплаща двойно: първо, защото вие просто можете да използвате гумата по-дълго и второ, защото по-малката дебелина на профила намалява съпротивлението при търкаляне, което на свой ред понижава разхода на гориво.

Над всичко това остават ползите за околната среда. Гума, която може да продължи да се движи по-дълго, преди да бъде сменена, спестява ценни ресурси. Разбира се, гумата трябва да бъде означена като подходяща за пренарязване. За да се използва този допълнителен потенциал в пълна степен, пренарязването трябва да се извършва само от квалифицирани специалисти.


Casing_Management

ContiCasingManagement™

Управление на каркаса ContiCasingManagement™ - Една изключително ценна услуга

Закупуването на товарни гуми Continental се изплаща много бързо, не само заради изключителното качество на нашите гуми и продължителния им живот. Вие разполагате също и с нашата услуга ContiCasingManagement, която ви помага да следите отблизо разходите през целия жизнен цикъл на гумата.

ContiCasingManagement използва стандартизирани методи за наблюдение над цялостния процес на управление на каркаса. Например, вие можете да използвате нашата онлайн система за управление на каркаса, за да следите непрекъснато вашата наличност от употребявани каркаси и да решите във всеки един момент какво искате да направите с вашите използвани гуми: да ги продадете, да ги регенерирате, или просто да ни ги оставите - каквото пожелаете, както и когато го пожелаете. Това предоставя на вас и вашия автомобилен парк възможно най-голяма гъвкавост и прозрачност.


ContiCasingManagement™:

  • събиране на каркаси
  • инспекция/оценка на каркаси
  • изкупуване на каркаси
  • предаване
  • ContiCasingBank (вкл. онлайн отчети)

Retreading_CLC

Регенериране

ContiTread е висококачествен протектор на Continental за студен регенерат.

Този протектор е произведен изключително и само със смеси и профили от Continental. Избирайки този метод, вие давате на вашата гума нов профил, продължавате нейния живот и съответно намалявате цялостните си разходи за гуми.

Най-добри резултати се постигат, като при регенерирането се използват  висококачествените и високотехнологични каркаси от Continental. Протекторът ContiTread обаче, е приложим и към каркаси от други производители.

Използвайки нашата висококачествена услуга за топло регенериране ContiRe, вие давате нов живот на вашата износена товарна гума Continental и реализирате цялата икономична ефективност на гумата.

Производството на ContiRe е аналогично на производството на нашите нови гуми, като се влагат същите профили и каучукови смеси. Използват се само каркаси от Continental, които се регенерират от борд до борд. Този метод реновира също странѝците, като се запазват възможностите за пренарязване на гумите.

За да изпълним нашите високи стандарти за качество, ние подлагаме всяка гума на тестове за издръжливост и безопасност в съответствие със стандартизирана система за качество. Съответно, всяка гума ContiRe е с гаранционно покритие от Continental. Всичко това, както и изключителният пробег, правят ContiRe най-добрият избор сред гумите с възможност за регенериране.

Съществуват два метода за регенериране, които могат да бъдат използвани: топъл регенерат и студен регенерат. Само внимателно подбрани и надлежно проверени каркаси се използват и при двата метода. Самият производствен процес също е идентичен и при двата метода до момента на нанасянето на материала на протектора и вулканизирането.


Топъл регенерат

При топлия регенерат процесът на нанасяне на протекторния материал е буквално идентичен с този при производството на нова гума.

Протекторният материал се взима направо от пресата за екструдиране и се нанася върху престъргания профил на гумата. След това протекторът и каркасът се съединяват в матрица за вулканизиране с необходимата шарка на протектора. Шарката на протектора се оформя по време на процеса на вулканизиране, точно както е при производството на нови гуми. 

Топло регенерираните товарни гуми Continental се регенерират от борд до борд. Основното предимство на този метод е в реновирането на страницѝте, което гарантира, че качеството на топло регенерираната гума е сравнимо с това на новата гума.


Студен регенерат

При използването на студен регенерат, оформеният и предварително вулканизиран протектор се поставя върху престъргания профил. Протекторът се полага върху почистения каркас под постоянно напрежение, заедно с невулканизиран (суров) свързващ пласт; още преди самото вулканизиране, предварителното напрягане на материала осигурява оптималното адаптиране на протектора към профила на гумата и гарантира ефективното свързване на компонентите, докато гумата е в автоклава (вулканизационната камера). Така подготвената гума се "пакетира" във  вакуум преса (риза) и се вулканизира под налагане в автоклав.


ECE 109

ECE Regulation No. 109 дефинира типовите стандарти за одобрение при производството на регенерирани пневматични гуми за товарни автомобили и ремаркета за тях. В регламента се определят строги мерки за контрол на качеството, които са задължителни за производителите на регенерат от септември 2006 г. за осигуряване на високо качество при регенерирането на гуми.