Продукти за транспорта

stage_goods_TT

Товарни гуми, сегмент Goods за превоз на стоки

Behind the Scenes

Високотехнологични изпитвания

article_66w_image1

Тестване на гуми с помощта на най-прецизна електроника, лабораторни химически анализи, рентгенови изображения, и дори компютърна томография: методите за тестване на Continental за разработване на перфектната гума, стават все по-съвършени, като получените от тях данни се въвеждат за обработка от нашия любим колега – компютърът. 

Прочети повече

Покажи на какво си способен: дай на каучука всичко от себе си

New content item (5)

Повече от 15 различни видове каучукови смеси влизат в състава на една товарна гума. Коя от тях е най-добра за съответния компонент, това е предмет на прецизни тестове от Continental, като се използват всички методи, за които можете да се сетите, много опит и най-вече много усилия.

Прочети повече

От пускането на един продукт към следващия

article_66w_image1

Зад всяка нова гума Continental за комерсиални превозни средства, която излиза на пазара, стоят таланти като Андреа Беса и Жозе Естевес. Инженерите разработчици правят така, че добрите идеи да водят до по-добри гуми – поколение след поколение.

Прочети повече

Производителят на каучук

article_66w_image1

Не всички видове каучук са еднакви. Повече от 10000 смеси годишно се създават в лабораторията на Фред Валднер. Само най-добрите намират приложение в гумите Continental.

Прочети повече

Четири години усърдна работа и каучук

article_66w_image1

Разработчиците непрекъснато се опитват да бъдат в крак с изискванията на клиентите и законовите регламенти, без да споменаваме битката със законите на физиката и химията. Но ако те може и да не са в състояние да постигнат невъзможното, то новите продукти от семейството на хибридните гуми на Continental се доближават до този стремеж.

Прочети повече

Напрегнато очакване в Корбах

article_66w_image1

В Корбах, Германия, Continental произвежда специализирани гуми за комерсиални превозни средства – единствените гуми, които все още идват от западна индустриализирана страна. Това е възможно, благодарение на машина, която изобретателни служители са разработили сами.

Прочети повече

Невъзможно спокойствие

article_66w_image1

Една истинска Conti-институция, Вилхелм Полмер, работи в Корбах в продължение на 44 години: Той придобива ръчните си умения постепенно, като започва да чиракува в Continental като машинен монтьор в края на 60-те години. Днес той поддържа и обслужва машините, използвани за производство на специализирани гуми  в Continental.

Прочети повече