Продукти за транспорта

stage_goods_TT

Товарни гуми, сегмент Goods за превоз на стоки

Регенерирани гуми, специално разработени за сектора за събиране и рециклиране на отпадъци

ContiRe CityService

29/01/2015
  • Continental предлага нови топло регенерирани гуми специално за превозни средства за събиране на отпадъци
  • Оптимална издръжливост, благодарение на двустранно подсилената странѝца
  • ContiRe CityService HA3 за монтаж на всички мостове
  • ContiRe CityService HD3, специално разработени за оптимално сцепление и монтаж на двигателен мост 

Хановер, 29 януари, 2015 г. Първокласният немски производител на гуми Continental за първи път, предлага новата ContiRe CityService, топло регенерирана гума, разработена специално за сектора за събиране и рециклиране на отпадъци. Гумата ContiRe CityService HA3 е изключително здрава и подходяща за монтаж на всички мостове, за да може да се справи с изключително взискателните условия в този сектор. Топло регенерираната гума със специална смес, устойчива на срязване и скъсване, също така дава своя положителен принос към екологичния отпечатък  на компаниите, които се занимават с управление на отпадъци.

Гумите за превозни средства, използвани при депонирането на отпадъци, са изправени пред тежки предизвикателства. Острите завои, честото ускоряване и спиране, маневрирането на тесни пространства и постоянните удари и качвания върху бордюри, подлагат гумите на огромно напрежение. За да отговори на тези специални изисквания,  Continental разработи ContiRe CityService HA3  - гума, която гарантира оптимална здравина и дълъг сервизен живот, благодарение на иновативна структура на протектора и специално адаптирана каучукова смес. Освен това, профилът на протектора е с ненасочена шарка, така че ContiRe CityService HA3 може да бъде използвана за монтаж на всички мостове. Това означава, че потенциалът на двете подсилени страници може да бъде използван изцяло. Гумата получава необходимата й стабилност от затворената раменна конструкция. Елементите за изхвърляне на камъни, които са част от канала на протектора, бързо премахват заседналите камъни.

20150129retreadedtires_image1

ContiRe CityService HA3 за всички мостове и ContiRe CityService HD3 за монтаж на двигателен мост. Новата продуктова линия ContiRe CityService беше разработена специално за употреба при събирането на отпадъци и отговаря на тежките изисквания на сектора, благодарение на своята оптимална издръжливост и дълъг сервизен живот.  

ContiRe CityService HA3 е водещ пример по отношение на възможностите за рециклиране и устойчиво развитие, които имат определяща роля при управлението на отпадъци. Топло регенерираната гума е произведена във фабриката ContiLifeCycle в Хановер. При топлото регенериране се използват значително по-малко ценни ресурси, като естествен каучук, в сравнение с новопроизведените гуми. Производствената енергия се намалява с до 70%, което подобрява и въглеродния отпечатък. Нещо повече, количествата отпадъци могат да бъдат намалени с до 80% и може да се постигне значително намаляване на емисиите на CO2, като се използва специален каучуков рециклат, при който вече веднъж вулканизиран прах от протектора се девулканизира отново с помощта на иновативен технологичен процес.

 

Гумата ContiRe CityService HA3 е снабдена с визуален индикатор за сходимост (VAI), който спомага за ранното разпознаване на неправилна геометрия на мостовете на камиони и ремаркета. Тази първокласна гума включва и индикатори за износване и маркировка M+S. Както всички гуми Continental, така и ContiRe CityService е конструирана на базата на специален висококачествен каркас с патентован AirKeep® - вътрешен слой, предотвратяващ постепенната  загуба на налягане. Четирислойният триъгълен пояс и изключително здравата конструкция на борда гарантират продължителен и надежден сервизен живот.

 

Гумата ContiRe CityService HD3 беше разработена специално за монтаж на двигателен мост за оптимално сцепление при потегляне в особено тежки условия. Блоковата структура на нейния протектор не е насочена. Така гумата с двойно подсилени странѝци е адаптивна за монтаж и на двата моста. В допълнение към елементите за изхвърляне на камъни, ContiRe CityService HD3 е снабдена също и със специален свързващ елемент, гарантиращ допълнителна стабилност при завиване. За топло регенерираните първокласни гуми, производителят дава същите гаранции, както за новите гуми.

 

Новите гуми ContiRe CityService HA3 и HD3 с размер 315/80 R 22.5 са налични, считано от датата на настоящото съобщение. Гумите с размери 295/80 R 22.5 ще бъдат на разположение в най-скоро време.

Контакт
Mojca Lackovič
Mojca Lackovič

Marketing Communications Truck

Continental Adria pnevmatike d.o.o.

Zagrebška cesta 104

2000 Maribor

Slovenia

+386 2 450 34 35

+386 2 450 34 39