Продукти за транспорта

Нови гуми за ремаркета за превози на високообемни товари допълват продуктовата линия Conti Hybrid

18/08/2015
  • Гуми за мегатрейлъри с размери 435/50 R 19.5 и 445/45 R 19.5 за икономичен регионален транспорт и превози на далечни разстояния
  • Съпротивление при търкаляне, намалено с до 15%
  • Оптимизирано износване и подсилен дизайн на протектора за значително по-дълъг сервизен живот
  • Възможност за регенериране, предлагаща устойчиво оптимизиране на разходите

Хановер, Германия, 18 Август, 2015 г. Предвид на значителните натоварвания при превозите на високообемни товари, оптимизирането на всеки един кубичен метър товарно пространство е от съществена важност. Continental разработи нови гуми за прикачен състав, предназначени специално за мегатрейлъри, които спомагат за оптимизирането на допустимата обща височина от 4 м. Гумата Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 е най-новото допълнение към портфолиото на Continental. Новите гуми за ремаркета с размери 435/50 R 19.5 и 445/45 R 19.5 се отличават с висока товароносимост и оптимален сервизен живот, в съчетание с по-малък диаметър. Подобно на сравнимите гуми с формат 22.5", новите Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 и Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 позволяват осево натоварване от 9 т. В същото време, те позволяват оптимално използване на 3-метровата вътрешна височина на товара при монтаж на полуремаркета на мегатрейлъри. Оптимизираните профили и балансирано разпределение на натоварването, дават възможност за равномерно износване на тези гуми, което спомага за техния по-дълъг сервизен живот. Разработчиците успяха да постигнат също и намаляване на съпротивлението при търкаляне на новите гуми за ремаркета с 15%, в сравнение с предходния продукт. В резултат на това, и двете гуми бяха причислени към клас "B" в категорията за горивна ефективност на етикета за гуми на ЕС. Гумите Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 и Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 намаляват разхода на гориво, както при регионален транспорт, така и при превози на далечни разстояния.

Новите гуми за ремаркета Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 и Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 осигуряват максимален сервизен живот и значително подобряват горивната ефективност при транспортирането на високообемни товари в регионалния транспорт и превозите на далечни разстояния.

Новият профил и дизайн на протектора правят тези гуми за ремаркета изключително здрави, особено в областта на рамото. Наред с шарката с допълнителен обем Plus Volume Pattern, която се отличава с по-големия обем каучук върху протектора, тези характерни особености осигуряват дълъг сервизен живот и равномерно износване. Оптимизираният дизайн на вътрешните канали на протектора не позволяват засядането на камъни. Външните канали на протектора са проектирани да бъдат изключително здрави с цел оптимизиране на живота на гумите.

Както Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5, така и Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 са маркирани със символ M+S (mud and snow)

Както всички гуми от семейството Conti Hybrid, двете нови гуми за ремаркета са проектирани така, че да работят с утвърдените решения ContiLifeCycle. Специални индикатори в протектора на първокласния каркас показва дълбочината на пренарязване. Освен това, каркасите на Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 и Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 се отличават с вътрешен слой AirKeep®, предотвратяващ постепенната загуба на налягане. Уплътнителят на борда от стоманени нишки и новата смес на каучуковата облицовка на пояса оптимизират възможностите за регенериране на гумите..

Продуктовата линия Conti Hybrid включва следните размери гуми:

Conti Hybrid HS3

РазмерТоварен и скоростен индексГоривна ефективностСцепление на мокър пътШумови емисии
245/70 R 19.5136/134 MDC74 dB (A)
265/70 R 19.5140/138 MDC74 dB (A)
285/70 R 19.5146/144 MCC74 dB (A)
305/70 R 19.5148/145 M CC76 dB (A)
385/55 R 22.5160/000 K (158/000 L)CB73 dB (A)
386/65 R 22.5160/000 K (158/00 L)CB73 dB (A)
275/70 R 22.5148/145 MCB69 dB (A)