Продукти за транспорта

stage_goods_TT

Товарни гуми, сегмент Goods за превоз на стоки

Е-мобилност: Continental представя първата гума, оптимизирана за електрически автобуси в градския трафик

08/04/2019

Conti Urban HA3

• Увеличен индекс на натоварване: новата Conti Urban HA3 315/60 R22.5 може да издържа до осем тона на ос
  • Равномерно и бавно износване благодарение на оптимизирана смес на протектора и здрава структура на каркаса

Хановер, 8 април 2019 г. Гумите за електрически автобуси трябва да могат да поддържат обикновено високото общо тегло на превозното средство поради тежката електрическа батерия, както и да издържат на незабавния въртящ момент. За да се справят с тези предизвикателства, те трябва да комбинират сцепление, издръжливост, както и капацитет за товароносимост над средния. Continental – технологичен концерн и производител на първокласни гуми, отговаря на тази нова нужда с новите си гуми Conti Urban HA3 315/60 R22.5 154/148J (156/150F). Тези гуми, подходящи за монтиране на всички оси и осигуряващи безопасен превоз на пътници в електрически автобуси, предлагат отлично сцепление и капацитет за товароносимост от осем тона на ос, 0,5 тона повече от стандартното за този размер на гумата.

Conti Urban HA3

Conti Urban HA3 има увеличен индекс на натоварване поради своя изключително здрав каркас с висока плътност и дебелина на теловете. Също така разполага със здрав и издръжлив протектор с високо съдържание на естествен каучук, което увеличава издръжливостта на срязвания, напуквания, отчупване на малки и по-големи парчета, както и износване, което води до дълъг експлоатационен живот и използване на пълния потенциал на пробег на гумата. Нейният специален профил на гума за градски автобус допринася за издръжливост и равномерно износване, докато широкият протектор гарантира отлична стабилност в завоите и поведение за максимална безопасност в градския трафик. Преплитащи се ламели с голяма гъстота осигуряват оптимално сцепление и придържане в лентата, дори в изключително мокри условия, в рамките на целия експлоатационен живот на гумата. Ламелите са също така шахматно разположени, за да се намали шума и увеличи комфорта при возене. Подсилените странични стени гарантират, че Conti Urban HA3 издържа по надежден начин на честите контакти с бордюрите. Благодарение на добрата възможност за пренарязване на протекторната шарка Conti Urban HA3 може да се използва в няколко експлоатационни цикъла. Тествана за символ „тривърха планина със снежинка“, Conti Urban HA3 е подходяща за целогодишна употреба в много региони на Европа.

„Новата Conti Urban HA3, оптимизирана за електрически автобуси, успешно реализира ценния опит, който натрупахме от скорошното ни сътрудничество с производители на товарни превозни средства и общинските автобусни предприятия,“ споделя Луц Щебнер, ръководител „Продуктово управление“ за гуми за камиони и автобуси на Continental за Европа, Близкия изток и Африка. „Благодарение на балансирания си профил на изпълнението тя предоставя безопасно, удобно и икономично решение за осигуряване на е-мобилност в предизвикателен и натоварен трафик.“

Mojca Lackovič

Marketing Communications Truck